luni, noiembrie 30, 2020
Elena Oceanu

De fiecare data cand iti ramane mancare in plus o pastrezi cu gandul de a mananca mai tarziu. Dar cea mai mare greseala pe care majoritatea o facem este ca tindem sa reincalzim resturile, insa unele mancaruri reincalzite ne pot face foarte mult rau.

Unele mancaruri nu iti mentin valoarea nutritiva dupa ce sunt reincalzite. Continua sa citesti pentru a afla ce mancaruri nu trebuie niciodaata sa fie consumate reincalzite.

1. Spanacul

Niciodata sa nu reincalzesti spanacul deja gatit. Acesta trebuie consumat o singura data, imediat dupa ce a fost preparat. Spanacul contine un nivel ridicat de nitrati. Daca il reincalzesti acestia se transforma in nitriti care pot fi cancerigeni pentru corp.

2. Telina

O folosim in mod special pentru a prepara supe, dar la fel ca si spanacul, contine nitrati care se vor transforma in nitriti care pot fi daunatori sanatatii tale. In cazul in care ai supa ramasa de iesi si vrei sa o incalzesti inainte sa mananci, iti sugerez ca mai intai sa scoti telina din ea, apoi sa o incalzesti. Acelasi lucru se aplica si in cazul morcovilor.

3. Cartofi

Iti ofera un numar impresionant de beneficii, dar daca i-ai pastrat reci timp de o zi sau doua in mod sigur si-au pierdut toate beneficiile impreuna cu valorile nutritive. Continuarea pe lyla.ro. 

Parteneri