Sari la conținut

ATENȚIE! Noi restricții în perioada concediilor…

Medicii de la centrele de vaccinare asteapta sa isi primeasca banii

ATENȚIE! Noi restricții în perioada concediilor. Pentru că numărul de infectări crește iar, apar noi restricții. Ce destinații preferate de români pot fi vizate

Spitalele încep să se aglomereze din cauza creșterii numărului de infecții cu COVID, cel puțin în București. Drept urmare, ne așteptăm la schimbări semnificative începând chiar de săptămâna viitoare.

„Mulți români se gândesc că și-ar putea pierde concediile, fie pentru că s-ar putea îmbolnăvi, fie pentru că în destinațiile alese de ei ar putea să apară restricții.

Inclusiv asociațiile de turism ne-au mărturisit că nu este exclusă această variantă și anume aceea de apărea noi restricții în mai multe țări din Europa, în destinațiile preferate de români.

Cert este că aglomerează spitalele, cel puțin cele din Capitală. Așadar, se anunță schimbări majore de săptămâna următoare inclusiv la noi în țară”, notează Antena 3.

Cei care au în plan să meargă în vacanță în Italia, Spania, Grecia, Turcia sau Bulgaria nu au nevoie de un certificat COVID 19 și nu există restricții legate de circulație în aceste destinații turistice.

Totuși, pe măsură ce infectările cresc de la o zi la alta, iar Ministerul Sănătății a transmis că am putea spune că am intrat în valul 6 al pandemiei de COVID 19, există într-adevăr această teamă.

Mai mult, Direcția de Sănătate Publică a cerut unităților medicale să suplimenteze paturile pentru cei infectați cu acest virus.

Va fi sau nu va fi…

Carmen Dorobăț, medic infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase Iași a comentat, într-o intervenție la Antena 3, situația în care ne aflăm:

„Este, într-adevăr, o perioadă în care numărul de cazuri crește și va crește, pentru că suntem și în vacanță, pentru că avem o mobilitate deosebită și este normal să ne bucurăm de aceste zile de vară.

În spitale s-au luat astfel de măsuri pentru ca toate secțiile să poată să primească pacienți, indiferent de ce boală suferă.

Și s-au făcut în felul acesta circuite care să permită accesul inclusiv al celor care sunt suspecți că ar fi infectați cu SARS-Cov-2, iar în rest, cei care categoric nu vor să se îmbolnăvească ar trebui să se ferească de aglomerație, la modul că să pună o mască dacă se găsesc în locuri aglomerate, cum sunt aeroporturile, cum sunt avioanele, cum sunt mall-urile și în felul acesta ne vom păzi pentru perioada care urmează.

„Numărul cazurilor grave este mic, incidența lor este mult mai mică decât în valul trecut, care a fost determinat de Delta și ulterior de Delta cu Omicron și în felul acesta nu ne așteptăm să avem un număr mare de cazuri grave.

Ne așteptăm ca centrele de evaluare, care deja lucrează, să facă față formelor ușoare și medii, astfel încât să poată să primească tratamentul pacienții, dar să fie urmăriți de către medicii de familie, iar în spital să ajungă într-adevăr formele medic cu potențial de agravare”, a mai spus medicul citat de Antena 3.

August, vârful noului val

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că vârful acestui nou val va fi atins în luna august, cu 10 mii de cazuri pe zi. Până atunci, autorităţile sanitare ne recomandă să revenim la purtarea măştilor în spaţii închise aglomerate, inclusiv mijloacele de transport în comun.

Recomandarea făcută de Ministerul Sănătăţii este ca masca de protecţie să fie purtată în microbuze, în autobuze, în tramvaie, în metrou, în tren şi chiar în avion.

Totuși, masca nu poate fi impusă obligatoriu, pentru că această măsură se poate lua doar dacă se decretează din nou stare de ugenţă sau de alertă. Doar pentru spitale, clinici şi cabinete medicale există o lege care permite asta.

„Există un ordin de ministru, se poate fiecare manager să dispună utilizarea măştii în interiorul spitalelor pentru evitarea transmiterii nosocomialelor”, a precizat Alexandru Rafila.

De altfel, ministrul a mai recomandat și momentul în care ar trebui să ne vaccinăm cu a patra doză. Mai multe detalii, aici.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel