Sari la conținut

Atenție, NU consumați niciodată aceste produse! Ce spun nutriționiștii despre produsele considerate „sănătoase”

Nutriționiștii recomandă, în general, lactatele din comerț. Dacă vreți să le preparați acasă, aveți grijă la manipularea vaselor și cumpărați lapte pasteurizat

Atenție, NU consumați niciodată aceste produse! Ce spun nutriționiștii despre produsele considerate „sănătoase” și de ce nu este bine să le consumăm. 

Cu toate că le considerăm alimente „sănătoase”, iată că nutriționiștii ne sfătuiesc să nu le mai consumăm. Iată care sunt acestea și care sunt motivele pentru care nu trebuie să le consumăm.

Batoane proteice

Când cumpărăm astfel de produse, ne gândim că am făcut o alegere în favoarea unui stil de viață sănătos. Dar, de foarte multe ori, aceste batoane conțin mult zahăr, deoarece ingredientele lor principale sunt curmalele, siropul de orez sau suc concentrat de struguri.

Așa că acordați atenție ingredientelor înainte de a cumpăra batoane proteice. În caz contrat, consumul batoanelor proteice va duce la creșterea glicemiei și a greutății.”

Pâine cu mai multe cereale

Astfel de pâine este bogată în zahăr, sare și uleiuri vegetale rafinate. Adăugarea semințelor în aluat nu îl face sănătos.

Citiți eticheta și să evitați produsele care conțin ulei de floarea soarelui și de canola, care pot provoca inflamații.

Iaurt cu fructe

Acest produs este incredibil de sănătos pentru intestine, fiind o sursă excelentă de proteine. Cu toate acestea, foarte des, produse din iaurt conțin o cantitate imensă de zahăr, ceea ce aduce  indigestie și glucoză în sânge.

Nutriționiștii vă sfătuiesc să nu cumpărați niciodată iaurt dulce și să acordați preferință băuturilor cu lapte acru, care au o compoziție simplă.

Multe produse lactate, pe bază de plante, în special cele care sunt aromate, sunt bogate în zahăr, grăsimi, ulei, sare și agenți de îngroșare și nu sunt chiar atât de sănătoși. Laptele vegetal ar trebui să fie format din doar două ingrediente: migdale zdrobite/orez/ovăz/nucă de cocos și apă.

Ciocolata neagră

Se crede, în general, că ciocolata neagră este desertul perfect sănătos, dar majoritatea sunt bogate în zahăr, ceea ce crește riscul de carii dentare, diabet de tip 2 și boli de inimă.

Consumați doar ciocolata neagră care conține nu mai mult de 3-5% de zahăr adăugat, notează DC News.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel