Sari la conținut

Atenție! Nu mai consuma carne de miel dacă suferiți de aceste boli!

Atenție! Nu mai consuma carne de miel dacă suferiți de aceste boli! Carnea de miel este bogată în fier și proteine ușor digerabile, însă unele persoane nu au voie să o consume.

Beneficii și contraindicații. Medicii vin sfaturi: Fiind carne roșie, conține fier, deci e bună în combaterea anemiei. Mai are și aport important de vitamine din complexul B și de potasiu.

Mai mult, este o sursă bună de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, spune Andreea Sava, care a scris despre beneficiile acestui tip de carne.

Atenție la modul de preparare!

Este o carne destul de greu de digerat, neconținând fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame.

Cum alegi carnea de miel

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune că mielul trebuie să aibă în jur de 14 kg. Dacă este prea mic, are o cantitate prea mare de proteine de tip colagenic, care se digeră mult mai greu. Plus că nici nu este prea spornic.
Dr. Mencinicopschi spune că indicat este să mâncăm miel făcut la cuptor. Mai merge și înăbușit, la grătar sau stufat, în niciun caz prăjit. Ciorba trebuie acrită cu borș.

Carnea de miel beneficii și contraindicații

Cum se combină carnea de miel? În niciun caz cu orez, cartofi, pâine, paste sau mămăligă. O vor face și mai greu de digerat.

Garnitura perfectă este cea de legume, fibrele ajutând digestia. Când vine vorba despre condimente, profesorul Mencinicopschi spune că sunt bune cele amare, adică rozmarin, cicoare, salvie, fiindcă stimulează secreția bilei.

Beneficii ale consumului carnii de miel

  1. Contine acizi grasi Omega 3, complexul B, minerale importante precum fier, zinc, fosfor si calciu si doar 35% grasimi saturate, care ies din fibrele carnii cand este pregatita fara ulei. Restul de 65% din grasimile continute de acestea sunt mononesaturate si polinesaturate, altfel spus cele mai sanatoase tipuri de grasimi pentru organism.
  2. Previne instalarea bolilor cardiace.
  3. Carnea de miel este una dintre cele mai bogate surse de proteine usor digerabile, iar aminoacizii din ea faciliteaza productia de energie, din acizii grasi, folosita in diversele procese fiziologice.
  4. Complexul de vitamine B din carnea de miel contribuie la metabolizarea proteinelor, carbohidratilor si grasimilor
  5. Poate preveni anemia datorita continutului mare de fier.
  6. Contribuie la cresterea imunitatii si ajuta la functionarea optima a functiei gustului si a celei olfactive.

Contraindicații

Nu este indicată persoanelor care au probleme cu ficatul, rinichii sau pancreasul ori afecțiuni cardio-vasculare așa că trebuie să o consume cu moderație, la fel și cele care au ținut post, scrie sfatulmedicului.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel