Atenție! Obiceiul nociv din timpul somnului care poate duce la probleme grave de sănătate

Atenție! Obiceiul nociv din timpul somnului care poate duce la probleme grave de sănătate.

Aproximativ 15% din populație scrâșnește din dinți în timp ce doarme. Problema este deosebit de comună la tineri. Se crede că presiunea adesea imensă exercitată asupra suprafețelor dinților și asupra maxilarelor cauzează diverse probleme de sănătate dentară și poate duce, de asemenea, la dureri în mușchii maxilarului și dureri de cap.

Obiceiul nociv din timpul somnului care poate duce la probleme grave de sănătate!

Acum, cercetătorii austrieci au descoperit că anumite forme și locații ale dinților ar putea duce la probleme ale articulațiilor temporomandibulare ca urmare a bruxismului.
Echipa de la Clinica Universitară de Stomatologie a Universității de Medicină din Viena a investigat dacă bruxismul în somn are un impact negativ asupra structurilor articulației temporomandibulare (ATM).

Cercetarea lor, publicată în Journal of Advanced Research, s-a bazat pe teoria conform căreia combinațiile specifice de formă și locație a dintelui în timpul șlefuirii au o influență asupra sarcinii mecanice asupra articulației temporomandibulare și pot fi astfel considerate un factor de risc pentru tulburările TMJ.

Studiile au fost efectuate folosind un model computerizat de ultimă generație al regiunii masticatorii, care include structuri osoase, cartilajului și musculare. Astfel de modele computerizate pot fi folosite pentru a investiga întrebările de cercetare atunci când studiile directe asupra pacienților nu sunt fezabile din motive etice.

Subiectul cercetării a fost interacțiunea a doi factori care coincid în fenomenul bruxismului. Prima dintre acestea este forma dintelui afectat, mai exact unghiul de înclinare al cuspidului dentar care este în contact cu numărul său opus în timpul șlefuirii. Al doilea este locația contactului cu dintele (așa-numita fațetă de uzură) în timpul unei mișcări dinamice de șlefuire, care a fost luată în considerare de echipa de cercetare.

Scrâșnirea nocturnă a dinților poate afecta articulațiile temporomandibulare

Studiul a simulat efectele șlefuirii laterale asupra primului molar și asupra caninului cu șase înclinări diferite ale fațetelor de uzură, rezultând un total de 12 scenarii simulate.

„Rezultatele noastre arată că atât înclinarea, cât și locația fațetelor de uzură au o influență asupra rezistenței sarcinii mecanice asupra articulației temporomandibulare”, a spus liderul cercetării Benedikt Sagl, potrivit bitemagazine.com.au.

„Cu toate acestea, s-ar părea că factorul decisiv este abruptul fațetei de șlefuire. Cu cât dintele este mai plat, cu atât este mai mare încărcarea articulației și, prin urmare, cu atât este mai mare riscul unei tulburări TMJ.”

În schimb, dacă cuspizii dentari implicați în bruxism au un unghi de înclinare mai abrupt, încărcarea articulară calculată a fost mai mică, chiar și cu aceeași „forță de șlefuire” (forța de bruxare).

Vor fi efectuate acum cercetări suplimentare, împreună cu investigații clinice, pentru a stabili dacă această constatare poate fi încorporată în dezvoltarea intervențiilor terapeutice pentru bruxismul în somn.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

11 minute ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

41 de minute ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

o oră ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

2 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

2 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar