marți, mai 30, 2023

Copilul tău mănâncă prea repede? Iată ce se poate ascunde în spatele acestui obicei

Mâncatul într-un ritm prea rapid este doar o chestiune de obișnuință sau poate semnala și alte lucruri în afară de foame? Cercetătorii și-au propus să testeze această întrebare și au un mesaj pentru fiecare părinte.

Un studiu recent realizat de Universitatea din Buffalo a descoperit că copiii impulsivi tind să mănânce mai repede decât colegii lor mai introvertiți și pot avea șanse mai mari de a deveni obezi. De asemenea, cercetătorii au descoperit că, din păcate, copiii impulsivi au mai multe șanse să simtă nevoia de a mânca atunci când mâncarea este în fața lor.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Copulul tău mănâncă prea repede? Iată ce se poate ascunde în spatele acestui obicei

În timp ce mulți dintre noi au adoptat obiceiuri proaste de dietă și exerciții fizice în timpul pandemiei, inclusiv copiii, este important să înțelegem ce poate fi dăunător din punct de vedere fizic și mental pentru sănătatea lor. Este bine să reținem că obiceiurile alimentare dezechilibrate sunt doar o parte a acestui tablou.

„Temperamentul a fost legat de multe rezultate de dezvoltare și comportamentale la copii. Cu toate acestea, în ciuda evoluției dovezilor, puține studii au examinat asocierea lui cu obezitatea infantilă”, a declarat Robert Berkowitz, profesor emerit la Universitatea din Pennsylvania, director medical principal al Centrului pentru Tulburări de greutate și alimentație și un psihiatru la Spitalul de Copii din Philadelphia, potrivit Jerusalem Post.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Echipa de cercetare, ale cărei descoperiri au fost publicate în revista Pediatric Obesity, a observat 28 de copii dintr-un program de intervenție în familie care încurajează comportamente alimentare sănătoase pentru copiii cu vârste cuprinse între patru și opt ani, care prezintă un risc ridicat de obezitate.

Cercetătorii au examinat diverse subiecte, cum ar fi:

  • senzația de sațietate a copilului în urma mesei,
  • reacțiile lor la mâncare, fie miros sau gust,
  • și cât de repede au mâncat mâncarea servită.

Au fost luate în considerare personalitatea copilului, autocontrolul, impulsivitatea și capacitatea de a gestiona emoțiile negative.

Te-ar mai interesa: Două semne incipiente de cancer de colon. Medic: O...

Rezultatele au arătat că copiii care s-au simțit sătui au avut mai multă autocontrol care i-a ajutat să mănânce cantitățile potrivite. De asemenea, copiii care au mâncat mai încet erau mai puțin susceptibili de a fi extrovertiți sau impulsivi, au arătat rezultatele.

Mâncarea poate calma un copil

„Părinții pot folosi mâncarea pentru a calma copiii cu temperament și pentru a atenua emoțiile negative”, a spus Alyssa Baton, unul dintre editorii studiului.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

„Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a testa diferitele moduri în care părinții își hrănesc copiii ca răspuns la temperamentul lor și pentru a investiga dacă relația dintre temperament și comportamentele alimentare este o stradă cu două sensuri. Poate obiceiul de a mânca mai încet, în timp, să conducă la o impulsivitate mai scăzută?”

Cum să mănânci mai încet

Dacă doriți să schimbați obiceiurile alimentare ale dvs. și ale copilului dumneavoastră și să adoptați un ritm alimentar mai lent și mai sănătos, iată ce trebuie să faceți:

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

  • Evitați să mâncați în fața ecranelor (calculator, telefon mobil, televizor etc.);
  • Încercați să puneți furculița pe o farfurie între mușcături;
  • Beți apă;
  • Încercați să mestecați fiecare mușcătură de câteva ori mai mult decât sunteți obișnuiți;
  • Luați mușcături mai mici și mâncați alimente bogate în fibre alimentare care necesită de obicei o mestecare mai viguroasă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private