marți, august 9, 2022

O provocare TikTok  a dus la moarte a două fete, în vârstă de 8, respectiv 9 ani. Ele și-au pierdut viața, în 2021 prin sufocare din pricina unei provocări virale care circula pe platforma TikTok. „Blackout Challenge” îi incuraja pe utilizatori să se sufoce până la leşin.

Parinţii victimelor au intentat procesul împotriva platformei marţi, la judecătoria din Los Angeles.

Familia este reprezentată de către o asociaţie care sprijină părinţii copiilor ce cad pradă abuzului şi dependenţei de reţelele de socializare (Social Media Victims Law Center). Un membru al asociaţiei a invocat pericolul reprezentat de “algoritmul intenţionat şi repetativ” al aplicaţiei care recomandă astfel de conţinut dăunător copiilor şi îi indeamnă să practice provocări care le pot pune viaţa în pericol.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Ce tip de pâine să alegem și de...

Pericolul viral

„TikTok trebuie să plătească pentru faptul că astfel de conţinut a ajuns la cele două fetiţe”, a declarat Matthew P Bergman, avocatul familiei. „Platforma a investit miliarde de dolari pentru a se asigura că materiale care pot fi dăunătoare pentru utilizatori sunt propagate, indiferent de pericol.”

Una dintre fetiţe ar fi primit un telefon mobil când a împlinit vârsta de 8 ani şi ar fi devenit în scurt timp dependentă de videoclipurile postate pe TikTok, scrie The Guardian. Obişnuia să publice materiale în care cânta şi dansa pe TikTok, în speranţa că va deveni faimoasă pe platformă.

Te-ar mai interesa: De ce suntem nefericiți, dacă avem totul? Părintel...

“Fetiţa credea că provocarea ajunsă virală, prin care utilizatorii trebuiau să se sufoce, o va face celebră pe internet”.

Părinţii ar fi observat urme pe gâtul fetei cu câteva săptămâni înainte de tragicul eveniment, însă nu au bănuit că s-ar putea datora TikTok-ului. “Era o fetiţă în vârstă de 8 ani – nu avea cum să înţeleagă pericolul la care platforma o încuraja să se expună”, a mai spus avocatul celor doi părinţi.

Te-ar mai interesa: Horoscop: Ce plantă ți se potrivește în funcție de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private