Sari la conținut

Atenție, produse cancerigene! Le folosim zilnic…

Atenție, produse cancerigene! Le folosim zilnic… Ne plac, sunt la modă, le folosim și ne dau o stare de bine, dar riscurile folosirii acestora sunt mari

Aproape 95% din substanțele chimice utilizate în parfumurile sintetice sunt derivate din petrol (ulei brut), ce includ derivați de benzen (cancerigeni), aldehide, toluen și multe alte substanțe chimice toxice legate de cancer.

Pe lângă cancer, acestea mai duc și la malformații congenitale, tulburări ale sistemului nervos central și reacții alergice.

Din păcate, ingredientele toxice continuă să apară în produsele pe care le folosim și le inspirăm zilnic. Unele dintre cele mai proaste ingrediente toxice folosite în loțiuni, șampoane, detergenți de rufe, produse de curățare și multe altele includ arome sintetice, adesea enumerate pe etichete drept „parfum”.

Multe ingrediente ale “parfumului” sunt de fapt perturbatori endocrini, compuși care modifică sănătatea hormonală care pot declanșa creșterea în greutate și chiar pot declanșa anumite afecțiuni.

Când o companie pune „parfum” pe etichetă, nu vă lăsați păcăliți. Acesta este un termen general care poate reprezenta de fapt mii de ingrediente diferite (la propriu,  cel puțin 3.000).

Substanțe toxice absorbite în sânge

Așadar, atunci când folosim un produs care conține „parfum”, toate aceste ingrediente misterioase sunt absorbite chiar în sânge. Aceste ingrediente sunt fabricate în principal din substanțe chimice și sunt toxice pentru sănătatea dumneavoastră în multe feluri.

În timp ce atracția noastră pentru parfumurile naturale este inclusă în ADN-ul nostru, parfumurile sintetice sunt complet inutile și ne îmbolnăvesc foarte mult.

Sigur, extragerea parfumurilor din natură are o istorie lungă în ceremoniile religioase, înmormântări și o modalitate de a  crește libidoul. Dar în acest articol, ne concentrăm asupra parfumurilor create de om care au început să apară la sfârșitul anilor 1800.

Pericolele acestor arome sintetice nu includ doar simptome pe termen scurt, cum ar fi alergii și dificultate respiratorie, ci și dureri de cap, amețeli, greață etc. Vom discuta și alte efecte secundare, mai puțin evidente (dar super grave) în curând.

Amestec de compuși chimiși neidentificați

Acest lucru servește drept dovadă că, indiferent de vârsta sau starea dumneavoastră de sănătate, este imperativ să evitați substanțele chimice parfumate, notează naturavindecatoare.ro.

Din păcate, mirosurile acestea sintetice  care ne plac atât de mult și care sunt peste tot – săpunuri, șampon, balsam de păr, de rufe, detergenți etc. – reprezintă un amestec neidentificat de compuși chimiși, inclusiv cancerigeni, alergeni, iritanți.

Cancer

Potrivit Breast Cancer Fund, atunci când vine vorba de prevenirea cancerului, evitarea parfumului sintetic este una dintre principalele modalități de a-l preveni. Acest lucru se datorează faptului că pericolele aromelor sintetice includ ftalați care perturbă hormonii.

Academia Națională de Științe a aprobat constatarea Programului Național de Toxicologie, o colaborare a oamenilor de știință din mai multe agenții guvernamentale, potrivit căreia stirenul este „anticipat în mod rezonabil a fi un cancerigen”, pe baza dovezilor.

Organizația a mai spus că unele studii ar sprijini „un argument puternic pentru enumerarea stirenului ca cancerigen uman cunoscut. ”
Stirenul se găsește în fumul de țigară și în evacuarea gazelor de eșapament.

cancer
Sursa foto: Pixabay

Nu pare că ar mirosi prea bine, dar în mod șocant, este de fapt folosit în spray-uri și lichide cosmetice, precum și în produse de curățare.

Potrivit EWG, dacă o companie nu dezvăluie pe deplin că folosesc ca ingredient stiren (ceea ce, cel mai probabil, nu va dezvălui), atunci singurul mod în care veți ști că este prezent este dacă utilizați un gaz cromatograf sau un spectrometru de masă.

Din păcate, stirenul este doar unul dintre multele ingrediente legate de cancer care sunt folosite pentru a crea parfum artificial.

Ftalații sunt un alt grup de substanțe chimice adesea deghizate în „parfum”.

Acestea sunt conectate cu cancerul, tulburările endocrine, precum și toxicitatea asupra dezvoltării și reproducerii. Aceste sintetice periculoase sunt deja interzise din produsele cosmetice în Uniunea Europeană.

Ftalații se ascund adesea sub ingredientul „parfum”, dar pot apărea și pe listele de ingrediente ca ftalați, DEP, DBP și DEHP. Asigurați-vă că le evitați pe toate.

Astm și alte probleme respiratorii

Un studiu a analizat pacienții cu antecedente de agravare a simptomelor de astm bronșic după ce au fost expuși la diverse arome sintetice. Ei au descoperit că volumul de expirație al pacienților scade cu 18 până la 58 % în timpul expunerii.

Nu există nicio îndoială că parfumurile sintetice sunt dușmani ai respirației optime, mai ales dacă aveți probleme de respirație. Dacă aveți astm bronșic sau orice altă problemă de respirație, atunci produsele fără parfum sunt cele mai bune pentru tine.

Alergii

Parfumurile sunt unul dintre primii cinci alergeni din lume. Reacțiile alergice includ dureri de cap și migrene, dificultăți de respirație și iritarea sinusurilor, pentru a numi doar câteva.

De asemenea, amestecurile de parfumuri declanșează de obicei dermatita de contact, un tip de reacție alergică a pielii.
În ultimii ani, rapoartele de sănătate arată că alergiile, problemele sinusurilor, migrenele și astmul au crescut dramatic.

Mulți experți cred că există o legătură probabilă între creșterea acestor condiții și utilizarea sporită a produselor care conțin parfum.
Folosind modele animale, un studiu publicat în Archives of Environmental Health a analizat modul în care produsele parfumate produc efecte toxice la mamifere.

Aceștia au descoperit că emisiile de produse parfumate au provocat diverse combinații de: iritații ale ochilor, nasului și gâtului; iritație pulmonară; scade viteza fluxului de aer la expirare; și semne de neurotoxicitate.

Această neurotoxicitate a fost și mai gravă atunci când subiecții au suferit expunere repetată la produsele parfumate, mai notează naturavindecatoare.ro.

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel