Sari la conținut

Atenționare majoră! Blocarea posturilor la stat poate afecta activitatea SPITALELOR

medici
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Atenționare majoră! Unitățile sanitare din Mehedinți se confruntă cu un deficit ridicat de personal, iar o eventuală decizie a Guvernului de a bloca de la 1 mai angajările la stat ar adânci această criză.

Reprezentanții Spitalului Județean din Drobeta-Turnu Severin spun că în condițiile actuale se poate ajunge chiar la închiderea unor secții dacă nu vor fi angajați urgent medici.

În Mehedinți, deficitul de medici se resimte în special în Spitalul Județean. Elena Bololoi, purtător de cuvânt.

„La secția de neonatologie avem un deficit foarte mare, existând riscul chiar să închidem maternitatea. Avem postul scos la concurs, în schimb nu este desemnată comisia universitară. De asemenea, secția de ORL, am identificat medic. Suntem în demersuri, așteptăm răspunsul de la senatul facultății pentru desemnarea comisiei. Mai sunt specialități – pediatrie, medicină internă”, a declarat Elena Bololoi pentru RRA.

Reprezentanții Colegiului Medicilor și cei ai sindicatelor cred că se pot face excepții care să nu afecteze activitatea de îngrijire a pacienților.

Mitrea Grăniceru, președintele Sanita: echipa medicală este incompletă

Mitrea Grăniceru, președintele Sanitas, spune că „deficitul este destul de mare, echipa medicală este incompletă din punctul ăsta de vedere și cea mai mare lipsă este categoria personalului auxiliar – infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, care sunt puţini.

Radu Iman, președintele Colegiului Medicilor, afirmă că „în mod normal, ordonanța ar trebui să prevadă niște excepții locurile deficitare”.

Deficitul de medici ambulanțieri, asistenți și dispeceri este o problemă și la stația de salvare din Mehedinți.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel