sâmbătă, mai 28, 2022

Medicul Otilia Țigănaș a scris, pe pagina dumneaei de Facebook, despre cazurile tot mai dese de viroze respiratorii pe care le întâlnește în această primăvară. 

”Răceli la foc automat. După doi ani în care am stat izolați, mascați, iar viața noastră a fost dominată de COVID, virusurile banale, alea clasice, nu au circulat. Au stat ascunse. Acum, la ridicarea alertei, (eu mă refer strict la România țara în care muncesc și a cărei experiență o am), au răbufnit vechile virusuri respiratorii banale, mai ceva ca iarna în plin sezon. Lumea e răcită în masă. Nasuri înfundate, tuse, febră, dureri de cap.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...

Din casă-n casă, în parohia mea. Circulă virusurile, circulă. Suntem și noi adulții, acum, după doi ani de izolare, ca și copiii care pleacă de acasă la școală la șase ani, intră în colectivitate și devin parte a virusurilor circulante,” a scris medicul.

Nu apelați la antibiotice

Dr. Otilia Țigănaș precizează că s-a declanșat un atac primăvăratic de viroze respiratorii, exact ca iarna. Fiindcă, prin izolarea COVID și mascare, noi ne-am împotrivit ciclului natural.

”Vorbiți cu medicul vostru, mai citiți și ce zic eu. Nu apelați la antibiotice, nu vă speriați, nu asaltați spitalele. Trăim episodul imprevizibil – Ba da, vara e fix ca iarna, acum,” conchide medicul.

Te-ar mai interesa: Căștile audio, un pericol? Un studiu dezvăluie cât...

Puteți afla mai multe informații utile despre sănătate de pe blogul doamnei doctor Otilia Țigănaș.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private