luni, august 8, 2022

Cercetătorii americani au identificat anticorpi umani eficienţi împotriva coronavirusului Sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS), deschizând calea unor potenţiale tratamente pentru această boală infecţioasă adeseori mortală.

Pentru moment nu există niciun vaccin antiviral împotriva MERS, o infecţie acută a căilor respiratorii cu o rată a mortalităţii ce depăşeşte 40 la sută. MERS a apărut în Arabia Saudită în septembrie 2012 şi a provocat moartea a peste 100 de persoane, cu o accelerare serioasă în ultimele săptămâni, la sfârşitul săptămânii înregistrându-se 39 de decese.

Te-ar mai interesa: Horoscop 8-14 august. ACEASTĂ zodie trăiește o per...

Anticorpii izolaţi de cercetătorii de la Institutul pentru Cancer Dana-Farber din Boston (Massachusetts, nord-est) neutralizează o parte-cheie a virusului care îi permite acestuia să se ataşeze la receptori pentru infectarea celulelor umane, explică cercetătorii, între care doctorul Wayne Marasco. Activitatea lor va fi prezentată joi în revista Academiei americane de ştiinţe, PNAS.

Cercetătorii au descoperit aceşti anticorpi într-o „bancă” ce conţine 27 de miliarde de anticorpi umani conservaţi într-un congelator la Dana-Farber, una dintre cele mai importante din lume.

Te-ar mai interesa: Dureri de spate intolerabile? ACESTE exerciții pot...

Anticorpii sunt proteine produse de sistemul imunitar capabile să recunoască virusurile şi bacteriile străine organismului. Unii sunt capabili să neutralizeze agenţii patogeni specifici şi să îi împiedice să infecteze celulele umane.

Aceşti cercetători ai găsit şapte anticorpi capabili să blocheze în mod specific MERS. Ei au selecţionat unul ca fiind cel mai promiţător pentru cercetări suplimentare şi care a fost produs în cantitate suficientă pentru începerea testelor la primate şi şoareci.

Te-ar mai interesa: Predicții RUNE 4-14 august. Câștig pe toate planur...

Aceşti anticorpi vor oferi posibilitatea protejării personalului spitalicesc care îngrijeşte bolnavii aflaţi în izolatoare, menţionează autorii studiului.

Doctorul Marasco a precizat că acest tratament va fi administrat prin injectare şi ar urma să permită o protecţie împotriva MERS timp de aproximativ trei săptămâni.

Totuşi, aceste cercetări au întârziat din cauza dificultăţilor dezvoltării unui model animal adecvat pentru MERS, a afirmat el.

Te-ar mai interesa: Cum să-ți ajuți copilul care suferă de ANXIETATE...

Orginile coronavirusului MERS rămân necunoscute. El a fost găsit la dromaderi şi lilieci dar virologii nu ştiu deomcadată cum se transmite acesta la oameni. El este similar virusului care provoacă Sindromul de detresă respiratorie acută (SDRA), care a provocat moartea a sute de persoane în China în 2002 şi 2003.

Aceste lucrări pe anticorpi au fost finanţate de „Defense Advanced Research Projects Agency”, agenţia de cercetare a Pentagonului şi Institutele naţionale americane de sănătate (NIH).

Te-ar mai interesa: Laptele de aur, băutura MINUNE: ajută creierul, te...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private