luni, decembrie 6, 2021

Numărul infectărilor a crescut brusc în Iași, rata de infectare dublându-se în numai două săptămâni. Acest lucru pare a fi cauzat, într-o oarecare măsură, de pelerinajul de Sfânta Parascheva.

La pelerinajul de Sfânta Parascheva au participat sute de oameni. Astfel, nu este exclusă posibilitatea ca pelerinii să fi contribuit la creșterea abruptă a numărului de infectări în Iași, unde a avut loc pelerinajul.

Te-ar mai interesa: Cum depășim panica cumpărăturilor de Sărbători. Mi...

Cazuri de Covid în rândul pelerinilor

A crescut numărul îmbolnăvirilor și la Iași, acolo unde în ultimele zile pelerinii au venit să se închine la moaștele Sfintei Parascheva. Ieri s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 de la începutul pandemiei – peste 1.100, rata de infectare dublându-se în numai două săptămâni, anunță RRA.

Coordonatorul Unității de Primiri Urgențe SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a precizat că au fost identificate cazuri de coronavirus în rândul pelerinilor.

„Trei bărbați au fost diagnosticați în Urgență cu COVID-19. Aceștia au ajuns cu simptome, deci infecția s-a produs undeva cu zile înainte, la domiciliu în localitățile lor, Botoșani, Hunedoara și București, iar la momentul ajungerii aici, fără să participe la pelerinaj, au chemat 112, ambulanța, și au ajuns la spital.

Te-ar mai interesa: Au fost confirmate primele două cazuri de infectar...

Au fost diagnosticați cu forme ușoare sau medii infecției COVID-19 și internați în spitalele ieșene pentru tratament de specialitate” a declarat Diana Cimpoeșu.

Potrivit Radio România Iași, la pelerinajul de Sfânta Parascheva, care s-a încheiat ieri, au participat peste 80.000 de persoane timp de o săptămână.

Evoluția situației epidemiologice

În România au fost raportate peste 15.800 de infectări, din aproape 68.000 de teste, ceea ce reprezintă o rată de pozitivare de 23,5%.

Te-ar mai interesa: Pedeapsă incredibilă, cu mulți ani de închisoare, ...

În fața valului patru al pandemiei de coronavirus, românii au mers în număr mare în centrele de vaccinare. Peste 73.000 de persoane s-au imunizat ieri, 39.000 dintre ele – cu prima doză; a crescut interesul și pentru al doilea rapel, 27.000 de oameni au primit pentru a treia oară serul.

Deși incidența cazurilor de coronavirus rămâne ridicată în Bucureşti și în Ilfov, Comitetul Național pentru Situații de Urgență nu a validat ieri propunerea Institutului Național de Sănătate Publică de a plasa în carantină această zonă, solicitându-se intensificarea controalelor. De altfel, se fac verificări în localitățile aflate în carantină.

Te-ar mai interesa: Expunerea la virușii obișnuiți ai răcelii poate re...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri