marți, octombrie 4, 2022

Ce se va întâmpla imediat după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Anumite detalii din planul guvernului britanic pentru ceea ce se va întâmpla în zilele de după moartea reginei Elisabeta a II-a – Operațiunea Londron Bridge și ținut secret – au apărut în presă.

De-a lungul timpului au ieșit la iveală anumite detalii, cum ar fi faptul că premierul va fi anunțat de deces printr-un apel telefonic în care i se va transmite „London Bridge is down”, dar acum Politico a obținut câteva documente cu mai multe detalii.

Te-ar mai interesa: Curățarea plămânilor acasă. Rezultatele apar imedi...

Modul de exprimare la anunțul decesului

Documentele obținute de Politico arată că planul a fost revizuit de curând, pentru că are detalii despre pandemia de Covid-19.

În primele ore după deces, va avea loc o “cascadă de apeluri”, fiind informați premierul, secretarul de cabinet și câțiva miniștri și oficiali importanți. Pe plan intern aceasta zi va fi numită Ziua D, iar fiecare zi care trece va purta denumirea de Ziua D+1, Ziua D+2 și tot așa.

Planul pune la punct inclusiv modul de exprimare la anunțul decesului.

Un alt aspect privește partea de social media. Site-ul familiei regale va fi făcut negru și va exista o declarație scurtă care confirmă moartea reginei.

Te-ar mai interesa: Sărbătoare importantă: Ce sfânt prăznuiește Biseri...

Site-ul guvernului britanic – GOV.UK – va afișa un banner negru în partea de sus. Toate paginile de rețele sociale ale departamentelor guvernamentale vor afișa, de asemenea, un banner negru și își vor schimba pozele de profil. Conținutul non-urgent nu va fi publicat, iar retweet-urile vor fi interzise în mod explicit, cu excepția cazului în care sunt autorizate de către șeful comunicărilor al guvernului central.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Stresul și alim...

Apoi, familia regală va anunța planurile pentru înmormântarea reginei, care se așteaptă să aibă loc la 10 zile după moartea ei.

Primul ministru va fi primul membru al guvernului care va face o declarație. Toți ceilalți membri ai guvernului nu vor avea voie să comenteze decât după ce premierul va ține discursul. Va urma un minut de reculegere. Premierul va avea apoi o audiență cu noul rege, iar Charles se va adresa apoi națiunii.

Te-ar mai interesa: Nu te-ai fi găndit că acest aliment duce la Alzhei...

Operațiuile UNICORN sau OVERSTUDY

În același timp, va avea loc o slujbă de comemorare la catedrala Sf. Paul din Londra.

În ziua următoare vor avea loc proceduri pentru ca Charles să foe numit rege.

În Ziua D+2 sicriul reginei va fi dus la Palatul Buckingham. Procedura diferă și în funcție de locul în care va muri regina.

Dacă aceasta o să moară în Scoția, va fi activată operațiunea UNICORN, ceea ce înseamnă că trupul ei va fi dus până la Londra cu trenul regal, dacă e posibil. Dacă nu, va fi activată operațiunea OVERSTUDY, ceea ce înseamnă că sicriul va fi transferat cu avionul.

Te-ar mai interesa: Profită de Revelion să îți faci plinul de sănătate...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private