Sari la conținut

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă din Iaşi

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că inaugurarea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgenţă din Iaşi, este cea mai importantă investiţie din ultimii 30 de ani din Moldova. Acesta se declară convins că investiţia va fi gata în patru ani.

Suprafaţa terenului pe care este amplasat Spitalul Regional de Urgenţă din Iaşi are 120.000 de metri pătraţi. Spitalul va avea subsol, parter şi cinci etaje.

Pe acoperişul clădirii va fi construit un heliport. Numărul estimat de angajaţi ai viitoarei unităţi medicale se ridică la 3.000. Unitatea medicală va avea aproape 1.500 de locuri de parcare. Lucrările ar urma să fie finalizate la începutul anului 2027.

Cel mai important obiectiv de investiţii din Moldova din ultimii 30 de ani

Alexandru Rafila a participat în zona Moara de Vânt din municipiul Iaşi la inaugurarea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgenţe din Iaşi, la eveniment fiind prezenţi şefi din administraţia locală şi judeţeană, parlamentari şi şefi de instituţii.

”Ne aflăm în faţa celui mai important obiectiv de investiţii din Moldova din ultimii 30 de ani. Spitalul Regional de Urgenţe din Iaşi este o investiţie de aproape 700 milioane de euro, o investiţie enormă. Mă bucur că putem să sărbătorim împreună, dar cel mai mult mă bucur când o să sărbătorim acest spital atunci când va intra în funcţiune peste patru ani.

Acesta este termenul de execuţie. Sunt convins că va fi gata la timp, iar constructorul îşi va da silinţa să realizeze acest lucru”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit News.ro.

El a recunoscut că atunci când a preluat mandatul de ministru era ”mai puţin optimist” că în România se vor realiza unităţi medicale noi, dar că ”acum este mult mai optimist că zeci de spitale noi din România se vor construi”.

„În scurt timp vor debuta lucrările şi la spitalul Regional din Craiova şi la cel din Cluj”

”Sunt multe spitale în curs de execuţie, iar aceste trei spitale regionale pe care acest Guvern şi le-a asumat sunt în faza în care debutează lucrările efective.

Sunt peste 500.000 de metri cubi de pământ ce vor fi excavaţi aici la Iaşi. Este o primă fază necesară pentru construcţie. În scurt timp vor debuta lucrările şi la spitalul Regional din Craiova şi la cel din Cluj.

Dezvoltarea unui astfel de spital presupune o resursă înalt calificată care există în bună măsură la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, dar nu este suficientă. Noi avem un parteneriat cu universităţile de medicină, care sunt parte a acestor proiecte de dezvoltare a spitalelor regionale”, a adăugat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel