Sari la conținut

Au murit după ce au băut un simplu milkshake. Bacteria periculoasă descoperită în băutură

Tetanosul este o boală infecțioasă cauzată de o bacterie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Tratamentul tetanosului implică administrarea de imunoglobulină tetanică (TIG) pentru a neutraliza toxina

Trei oameni au murit și alți trei au ajuns la spital după ce au băut milkshake-uri contaminate cu bacteria listeria la un restaurant din Tacoma, Washington, au anunțat oficialii sanitari din statul american.

Investigatorii au descoperit că apariția bacteriei a fost cauzată de curățarea improprie a unor aparate de înghețată la un restaurant Frugals din Tacoma, conform unei informări făcute publice de departamentul sănătății din statul american, conform CNN.

Ce simptome apar în urma contaminării cu această bacterie

Listeria poate să aibă efecte la oameni pe parcursul a 70 de zile de la consum, iar aparatele de înghețată cu pricina au fost folosite pe parcursul zilei de 7 august. Cei șase oameni spitalizați între 27 februarie și 22 iulie aveau în corp tipul de bacterie decoperit în milkshake-urile respective. Cei trei supraviețuitori spun că au consumat băutura la același restaurant din Tacoma înainte să se îmbolnăvească.

Simptomele infecției cu Listeria sunt febră, dureri musculare și uneori diaree și alte probleme gastrointestinal, potrivit sursei citate de digi24.ro. De asemenea, printre simptome pot să apară durerile de cap, confuzia și convulsiile.

Conform CDC, bacteria cauzează un număr de 1.600 de cazuri de îmbolnăvire pe an, în SUA. În jur de 260 de oameni mor în fiecare an din cauza contaminării.

Medicii spun că, în general, această bacterie afectează adulții în vârstă, femeile însărcinate, copiii și persoanele cu sistemul imunitar compromis.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel