luni, martie 1, 2021

O procedură experimentală le poate ajuta pe femeile care se luptă cu cancerul ovarian să nască copii sănătoși și să-și vadă visul cu ochii – acela de a fi mame. Procedura este aceea de transplantare a țesutului ovarian și chiar le-a ajutat pe câteva mame, care au născut bebeluși după ce au fost diagnosticate cu cancer ovarian.

Studiul din Danemarca, a fost publucat în revista Human Reproduction și este cel mai mare făcut la această oră. Femeile care au aflat că au cancer, și-au scos ovarul cel mai sănătos și l-au înghețat într-o “bancă de ovare”, iar după ce au primit tratament pentru cancerul ovarian și s-au însănătoșit acestora le-a fost transplantat țesut ovarian pe ovarul rămas și acestea au putut rămâne însărcinate.

Studiul a adunat 41 de femei, care au trecut prin procedura de îndepărtare a ovarelor în anii 2013-2014. Rezultatele au arătat că dintre cele 32 de femei care voiai să rămână însărcinate, 10 au și reușit și au născut. Studiul sugerează că procedura poate ajuta 1 din 3 femei aflată în această situație.

Conform presei asociate, 36 de bebeluși au fost născuți în Danemarca datorită acestei proceduri.

A.

Ultimele stiri

Parteneri