Sari la conținut

Au născut bebeluși după ce au fost diagnosticate cu cancer ovarian. Cum este posibil?

O procedură experimentală le poate ajuta pe femeile care se luptă cu cancerul ovarian să nască copii sănătoși și să-și vadă visul cu ochii – acela de a fi mame. Procedura este aceea de transplantare a țesutului ovarian și chiar le-a ajutat pe câteva mame, care au născut bebeluși după ce au fost diagnosticate cu cancer ovarian.

Studiul din Danemarca, a fost publucat în revista Human Reproduction și este cel mai mare făcut la această oră. Femeile care au aflat că au cancer, și-au scos ovarul cel mai sănătos și l-au înghețat într-o „bancă de ovare”, iar după ce au primit tratament pentru cancerul ovarian și s-au însănătoșit acestora le-a fost transplantat țesut ovarian pe ovarul rămas și acestea au putut rămâne însărcinate.

Studiul a adunat 41 de femei, care au trecut prin procedura de îndepărtare a ovarelor în anii 2013-2014. Rezultatele au arătat că dintre cele 32 de femei care voiai să rămână însărcinate, 10 au și reușit și au născut. Studiul sugerează că procedura poate ajuta 1 din 3 femei aflată în această situație.

Conform presei asociate, 36 de bebeluși au fost născuți în Danemarca datorită acestei proceduri.

A.

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel