Sari la conținut

Autoritățile au intensificat controalele pentru măsurile COVID. Ce riști dacă nu porți mască?

În contextul pandemic actual, respectarea măsurilor anti-COVID este esențială. Vaccinarea rămâne cea mai sigură metodă de a pune capăt pandemiei, susțin specialiștii, însă și măsurile obișuite contribuie la limitarea răspândirii virusului. În acest sens, în București, autoritățile au intensificat controalele pentru a vedea în ce măsură oamenii respectă restricțiile.

Incidența cazurilor de COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns astăzi, în București, la 16,1 la mia de locuitori, față de 15,83 cu o zi în urmă.

Acum o lună, rata de infectare era de 1,93 la mia de locuitori, de peste opt ori mai mică.

Capitala nu intră în carantină, însă autoritățile au intensificat controalele pentru a vedea cum respectă populația măsurile de prevenire și combatere a pandemiei. Astfel de verificări au avut loc în Piața Obor, anunță RRA.

Controale pentru respectarea măsurilor anti-COVID

Echipele mixte de polițiști și jandarmi au efectuat verificări în piață, hale și la terasele din zonă. Acțiunea a fost coordonată de inspectorul principal de poliție Ciprian Românescu și de căpitanul Alexandru Iacob din cadrul Jandarmeriei Române.

Polițiștii au făcut verificări dacă cetățenii poartă masca corespunzător sau dacă o poartă. De asemenea, au fost făcute verificări și la terasele din zonă, unde persoanele au prezentat codul QR, împreună cu cartea de identitate, documentele prezentate au fost comparate pentru a se stabili dacă acestea coincid.

„Nu au fost constatate nereguli, se pare că oamenii au înțeles respectarea măsurilor de protecție sanitară, oamenii încearcă să prevină contactarea virusului. Ne dorim ca situația să rămână așa și în continuare”, spun autoritățile.

Părerile celor verificați în urma acestei acțiuni de prevenție a răspândirii COVID-19 sunt împărțite.

„Eu am purtat și mănuși, și două măști și dezinfectant. E un risc. Asta știm în continuare și ne protejăm cum putem de mult”, a declarat o persoană, după control.

Acțiunile de verificare a respectării măsurilor de prevenție vor continua, cei depistați fără mască riscând o amendă între 500 și 2.500 de lei, iar cei care prezintă certificate verzi false sau care nu le aparțin riscă întocmirea unui dosar penal.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: