joi, septembrie 29, 2022

India a detectat o nouă „tulpină dublă mutantă” a noului coronavirus, a declarat miercuri ministerul sănătății, adăugând îngrijorare în timp ce guvernul se luptă cu cel mai mare număr de noi infecții și decese din acest an, conform Reuters.

Analiza genomului de la mai multe probe provenite din statul indian Maharashtra a evidențiat mutații ale virusului diferite de variantele cunoscute până acum, așa-numitele „variants of concern” (VOC), a precizat Ministerul indian al Sănătății.

Te-ar mai interesa: Te balonezi excesiv? Mărirea splinei, a ficatului,...

Maharashtra este unul dintre cele mai grav afectate state, dar ministerul spune că deocamdată nu este clar dacă noua variantă descoperită provoacă o creștere a numărului de cazuri aici sau în alte state.

„Deși VOC și o nouă tulpină dublă mutantă au fost găsite în India, acestea nu au fost detectate în număr suficient pentru a stabili o relație directă sau pentru a explica creșterea rapidă a cazurilor în unele state”, a declarat ministerul într-un comunicat.

India a raportat deja mai multe cazuri ale unei variante detectate pentru prima dată în Marea Britanie, precum și unele găsite pentru prima dată în Africa de Sud și Brazilia.

Te-ar mai interesa: Unde doare colonul și de ce apare durerea. Atenție...

Miercuri, India a raportat 47.262 de noi infecții în perioada precedentă de 24 de ore, cea mai mare de la începutul lunii noiembrie, ajungând la 11,7 milioane. Doar Statele Unite și Brazilia au cifre mai mari.

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în India în ultimele 24 de ore a crescut la 275, cel mai mare în acest an, ducând totalul la 160.441, arată datele guvernului.

Mai multe state au anunțat interzicerea adunărilor mari înainte de festivalul hindus Holi din acest weekend.

Te-ar mai interesa: A apărut toată filmarea cu bătaia dintre Anamaria ...

Ministerul Sănătății a declarat că statele au fost „sfătuite” să restricționeze organizarea publică a festivalurilor.

Alarmat de creștere, guvernul a anunțat că își extinde campania națională de vaccinare pentru a include pe toți cei cu vârsta peste 45 de ani și a făcut apel la oameni pentru a se vaccina.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private