Sari la conținut

Autoritățile din județul Vrancea încearcă să oprească obiceiurile nesănătoase ale tinerilor

Autoritățile din județul Vrancea încearcă să oprească obiceiurile nesănătoase ale tinerilor. Din păcate tinerii sunt extrem de influențabili si se constată că cea mai mică vârstă de debut pentru consumul de droguri este declarată la 13 ani.

Adolescența este perioada în care tinerii pot cădea cu ușurință în capcana consumului de droguri, spun specialiștii. În România, peste 10 procente dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15 și 64 de ani au experimentat cel puțin tip de drog, în timp ce 6% dintre ei continuă să consume.

Autoritățile din județul Vrancea încearcă să oprească traficul de substanțe interzis în rândul tinerilor.
Un plan de măsuri pentru prevenirea absenteismului școlar, consumului de alcool, tutun și substanțe psihoactive în rândul elevilor și minorilor, precum și pentru prevenirea și combaterea încălcării unor norme de conviețuire socială și de ordine publică a fost elaborat la nivelul județului și va fi implementat cu efortul comun al mai multor instituții, precum și al societății civile.

Nicușor Haliș, prefectul județului Vrancea: ”Lansăm un plan acțiune comun la nivelul județului Vrancea, în care toate instituțiile cu responsabilitate în vederea constituirii unei echipe mixte de identificare și mai ales de prevenție a consumului ilicit de substanțe psihoactive, pentru că, din păcate, de la an la an și chiar de la zi la zi, acest consum se multiplică tot mai mult și ne afectează tot mai mult comunitățile, atât școlare, familiale, cât și județene în ansamblul lor.”

Acțiunile de prevenire și combatere a consumului de substanțe interzise vizează în mod special tinerii, mai ales pe cei din comunitățile școlare, unde fenomenul este în creștere în ultimii ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel