duminică, august 7, 2022

Autoritățile lansează apeluri către populație. Nu s-a mai întâlnit un astfel de fenomen de ani buni, sau poate chiar niciodată- transmite primarul unei comune.

Autorităţile continuă să lanseze apeluri către populație de a folosi în mod responsabil apa potabilă. Aceasta este destinată cu prioritate hidratării și preparării hranei, pentru igienă și activități casnice și nu trebuie risipită prin umplerea piscinelor.

Te-ar mai interesa: Dureri de spate intolerabile? ACESTE exerciții pot...

În mai multe localități din țară, apa este dată cu porția, iar în județul Vaslui, autoritățile urmează să decidă în privința alimentării cu apă a populației.

Deocamdată, pentru municipiu sunt active toate cele trei surse de alimentare, însă, în contextul secetei prelungite, operatorul regional recomandă ca acolo unde există posibilitatea, să se apeleze la alternative de stocare și recirculare a apei, în activitățile casnice, dar și în sectorul industrial sau agricol.

Potrivit RRA, primarul comunei Hoceni, Vasile Tabără, spune că nimic nu se mai poate salva pentru culturile agricole din zonă.

Te-ar mai interesa: Cum să atragi dragostea și bunăstarea în casa ta. ...


Este dezastru în mediul rural

”Este o perioadă foarte lungă de când nu a plouat. Vorbind cu cei care au o vârstă mai înaintată, spun că nu s-a mai întâlnit un astfel de fenomen de mulți ani sau poate niciodată, iar pentru noi, cei care trăim în mediul rural și lucrăm pământul, aș putea să spun că este un dezastru.

Dacă în ceilalți ani, seceta era pe o perioadă mai scurtă, în anumite momente, iată, anul acesta este deosebit de lungă și nici în perioada următoare nu se întrevăd condiții de ploaie. Toate culturile sunt afectate într-o proporție de 100%, aș putea spune. Nu știm cum o să ieșim din această situație”, spune Vasile Tabără, primarul comunei Hoceni.

Te-ar mai interesa: Fructele verzi care pot reduce cancerele cu peste ...

Traficul, afectat de temperaturile ridicate din această perioadă

În județul Timiș, până sâmbătă, sunt restricții de circulație pentru mașinile cu masa mai mare de 7,5 tone, între orele 12.00 și 20 .00. Sunt exceptate autovehiculele care transportă persoane, animale vii, precum și cele de intervenție în caz de urgență, de distribuție de carburanți sau transporturile de apă și alimente.

Viteza trenurilor de călători se reduce și mai mult cu 20 de km pe oră la prânz și după amiaza când temperatura la nivelul șinelor depășește 50 de grade Celsius, exceptate sunt tronsoanele modernizate sau cu reparații capitale, București- Câmpina București- Constanța și parțial Sighișoara -Simeria pe Magistrala Brașov Curtici.

Te-ar mai interesa: Laptele de aur, băutura MINUNE: ajută creierul, te...

Canicula ar putea duce și la reducerea numărului de călători în trenurile fără aer condiționat, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private