vineri, august 12, 2022

Comisia Europeană a anunțat o propunere conform căreia restricțiile de circulație vor fi eliminate pentru persoanele vaccinate. Această propunere se referă la turiștii non-UE care vor să călătorească în interiorul Uniunii Europene și îndeplinesc anumite condiții pentru o circulație liberă între state.

Turiștii non-UE pot călători în Uniunea Europeană dacă țara din care provin are o situație epidemiologică bună și, de asemenea, dacă au fost imunizați inclusiv cu ultima doză a unui vaccin aprobat la nivel european.

Te-ar mai interesa: Băutura cu care dai jos 5 kilograme în 3 zile. Aju...

Comisia (Europeană) propune să se permită intrarea în Uniunea Europeană din motive neesenţiale nu doar pentru toate persoanele care provin din ţări cu o situaţie epidemiologică bună, ci şi pentru toţi cei care au primit ultima doză recomandată a unui vaccin autorizat în UE”, a informat executivul european într-o declaraţie, potrivit Antena 3.

Persoanele vaccinate vor putea călători fără restricții?

„Aceasta ar putea fi extinsă la vaccinuri care au trecut de procesul de listare al OMS pentru folosirea de urgenţă. În plus, Comisia propune ridicarea pragului referitor la numărul noilor cazuri de COVID-19 folosit pentru a stabili lista ţărilor pentru care pot fi autorizate toate tipurile de călătorii”, se mai arată în declaraţia executivului european, care adaugă că acest lucru ar trebui să ducă la extinderea listei respective.

Te-ar mai interesa: Oana și Viorel Lis la capătul puterilor: „Să fii c...

În prezent, blocul celor 27 de state membre permite cetăţenilor din şapte ţări să vină în vacanţă sau să călătorească din raţiuni neesenţiale în UE.

Pentru a limita riscul „importării” de noi variante de coronavirus, Comisia a oferit totodată o nouă „frână de urgenţă” care ar permite introducerea rapidă a unor restricţii de călătorie pentru ţările în care situaţia epidemiologică se deteriorează sever.

Te-ar mai interesa: Făcute la 12 noaptea, 12 mătănii către Maica Domnu...

Certificatul verde asigură libera circulație

Certificatul va permite libera circulație fără formalități legate de pandemie pentru cei care sunt vaccinați, au avut boala sau au un test negativ.

Propunerea Comisiei Europene privind certificatul verde a fost votată miercuri în Parlamentul European.

În cursul zilei au fost votate amendamentele la Regulamentul referitor la certificatul de vaccinare, votul pe ansamblul documentului fiind programat miercuri seară.

Te-ar mai interesa: Medic român: „Luați, preventiv, câte o capsulă din...

Votul din Parlamentul European precede dezbaterile cu statele membre pentru implementarea deciziei până în vară.

Statele membre ale UE urmează să înceapă marţi discutarea propunerii, fiind nevoie de acordul lor pentru ca măsura să poată fi pusă în aplicare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private