Sari la conținut

Autoritățile sunt în alertă! O femeie din Iași înțepată de un scorpion ecuadorian. L-ar fi adus în casă odată cu fructele cumpărate de la acest supermarket

Din cuprinsul articolului

O femeie în vârstă de 64 de ani a trecut prin clipe de coșmar după ce a fost înțepată de un scorpion ecuadorian. Aceasta susține că l-ar fi aduc în casă cu odată cu bananele cumpărate dintr-un supermarket.

Potrivit presei ieșene, femeia ar fi cumpărat în urmă cu câteva zile banane de la Lidl, iar seara, când a ajuns acasă, a fost înțepată.

Ea nu și-a dat seama inițial despre ce este vorba, dar spre dimineață o rudă de a ei a dat peste scorpion și l-a prins într-un pahar.

Ieșeanca s-a prezentat la UPU, iar medicii au anunțat Direcția Sanitar Veterinară, dar și Direcția pentru Sănătate Publică.

”Autoritățile au fost sesizate pentru a stabili cu exactitate modalitatea în care scorpionul ecuadorian a ajuns la Iași, cel mai probabil magazinul Lidl din Bucium urmând a fi controlat de către acestea. În plus, familia a anunțat un specialist, cadru universitar la Stațiunea Biologică Marină de la Agigea, din cadrul UAIC Iași, care a preluat scorpionul” scrie 7iasi.ro

Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași: „Nu prezenta simptome de o mușcătură gravă. Pacienta a beneficiat de consult de specialitate și tratament corespunzător preventiv”.

Cazul nu este singular

Cazul din Iași nu este singurul de acest fel. În noiembrie 2021, angajata unui magazin din nordului Bucureștiului a fost înțepată în deget de un scorpion ieșit dintr-o cutie de banane, iar în mai, același an, la fel a pățit-o și o lucrătoare dintr-un supermaket din Constanța. Și în aceste două cazuri, victimele au ajuns la spital.

Majoritatea mușcăturilor de scorpion necesită tratamente de până la 48 de ore, pentru reducerea inflamației. Anti-venin se administrează doar în cazurile grave. Scorpionii sunt arahnide care rezistă la temperaturi scăzute și pot supraviețui câteva zile fără hrană. Așa se explică de ce ajung în România, printre fructe, chiar dacă acestea sunt transportate în condiții speciale.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel