Sari la conținut

Avantajele implantului dentar Zimmer Trabecular Metal

Stomatologia, similar cu alte domenii ce privesc sanatatea umana, este revolutionata sistematic prin utilizarea unor proceduri inovative si tehnici care schimba cu mult in bine interventiile necesar de aplicat in actul medical. La acest mod se pune problema si cand se vorbeste despre implantul dentar Zimmer Trabecular Metal. Timp de peste 19 ani, Zimmer a utilizat cu succes metalul cu structura trabeculara intr-o varietate de aplicatii ortopedice. De curand, compania a adus aceasta descoperire revolutionara si in stomatologie. Metalul cu structura trabeculara este compatibil cu organismul uman, fiind obtinut din tantal, element cu proprietati structurale, functionale si fiziologice similare cu cele ale osului. In prezent, implantul dentar Zimmer Trabecular Metal este singurul implant cu structura tridimensionala (3D).

Caror persoane li se adreseaza acest tip de implant?

De fapt, dincolo de toate celelalte avantaje pe care le are, faptul ca se adreseaza unor persoane pentru care alte tipuri de implanturi dentare nu sunt posibil de realizat din cauza conditiilor medicale, reprezinta un atu la care nu se pot aduce contraargumente. Notam in acest context ceea ce orice medic stomatolog bun ar spune ca de implantul dentar Zimmer Trabecular Metal pot beneficia:

 • Persoanele care au suferit in trecut de un infarct miocardic;
 • Persoanele la care boala parodontala prezinta o forma avansata;
 • Persoanele care au fost diagnosticate cu diabet;
 • Persoanele al caror os este foarte moale (tip IV);
 • Persoanele care fumeaza in mod excesiv.

In functie de toti pasii necesari de parcurs pentru implanturile de acest tip, se pot sesiza numeroase alte avantaje:

 1. Reprezinta o alternativa cu mult mai performanta la puntile dentare

Interventia asupra doi dinti sanatosi, vecini celui care trebuie inlocuit, in vederea aplicarii unei punti dentare, nu mai este o solutie optima cand exista alternativa cu implant dentar Zimmer Trabecular Metal (sau alte tipuri de implanturi dentare).

 1. Presupune o interventie chirurgicala eficienta si fara durere

Fie ca este necesar sa fie inlocuit un singur dinte, fie ca este necesar sa se inlocuiasca radacinile mai multor dinti lipsa, interventiile chirurgicale nu presupun sub nicio forma durere. Inserarile implanturilor dentare se fac sub anestezie dentara, fara a traumatiza pacientul. Mai mult de atat, pacientul va putea comunica cu medicul stomatolog in tot timpul interventiei. De regula, procedura de inserare a implantului include urmatorii pasi:

 • Prin utilizarea unei freze potrivite tipului de implant, se face o incizie in gingie;
 • Cu ajutorul unei chei specifice se va insera implantul prin incizia respectiva;
 • In final, se coase gingia.

Exista insa si situatii in care se constata ca pacientii au suficient os. Acestora li se poate insera implantul direct prin gingie, fara a mai fi necesar sa se faca taieturi.

Ulterior, se va astepta timp de cateva lui (de regula, 3-4) pentru integrarea implantului in os. De-abia dupa ce osteointegrarea este finalizata se poate incepe lucrarea protetica.

 1. Asigura obtinerea unui zambet irezistibil

Lucrarea protetica presupune montarea bontului si a coroanei dentare. In cazul Zimmer Trabecular Metal nu poate fi vorba de probleme implant dentar, ci doar de o estetica incununata de un zambet fermecator si de sanatate orala de o foarte buna calitate.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel