joi, iunie 30, 2022

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că exista o foarte mare discrepanță între disponibilitatea diverselor tipuri de vaccinuri anti COVID și tratamente în diverse zone de pe glob în aceasta perioadă. Specialiștii le cere țărilor din întreaga lume să se uite cu mai mare atenție la procesul de vaccinare din propriile teritorii.

Avertisment alarmant emis de OMS: Numere record de cazuri și foarte multe decese

OMS spune că este imperios necesar accesul la vaccinuri și tratamente să fie disponibil în mod mult mai echitabil și mai etic, iar asta pentru a putea preveni și apariția de noi variante ale Coronavirus care să fie mai contagioase, ele fiind generatoare de numere record de cazuri, dar și foarte multe decese.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu cancer terminal, diagnosticată după 13...

Organizația Mondială a Sănătății le cere așadar țărilor din întreaga lume să se uite cu mai mare atenție la procesul de vaccinare din propriile teritorii, și să găsească persoanele care încă nu au fost vaccinate, și să încerce să le convingă să se imunizeze, dar separat de asta, să ajute și alte tari care nu au vaccinuri, sau tratamente, să obțină acces la ambele cât mai rapid.

Apariția mai multor variante ale Coronavirus

Aceștia încearcă să convingă omenirea să se uite cu atenție mult mai mare la aceste probleme care au dus la apariția mai multor variante ale Coronavirus, inclusiv cea Omicron, și nu este exclus ca altele să apară în viitorul nu foarte îndepărtat dacă nu există mai multă cooperare între țări, potrivit Antena 3.

Te-ar mai interesa: Depresia postnatală. „Îmi doream să nu mă mai trez...

Recent OMS a făcut un nou avertisment despre variola maimuței.

„Nu știm dacă vedem doar vârful aisbergului sau dacă există mai multe cazuri care nu sunt detectate în comunități”, a recunoscut vineri, într-un briefing, Sylvie Briand, șefa OMS pentru pregătirea și prevenirea pentru epidemii și pandemii către țări.

Din 7 mai, de când Marea Britanie a raportat pentru prima dată un caz confirmat de variolă a maimuței, aproape 200 de cazuri au fost raportate agenției de sănătate a ONU în țări îndepărtate de statele în care virusul este endemic. Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a stabilit numărul acestor cazuri la 219

Te-ar mai interesa: Consumă acest sirop pe stomacul gol. Lidia Fecioru...

Endemice în anumite țări din Africa de Vest și Centrală, cazurile de variolă a maimuței au fost detectate brusc în alte 20 de țări din întreaga lume, inclusiv SUA, Australia, Emiratele Arabe Unite și aproape o duzină de țări din UE.

Ministerul spaniol al Sănătății a declarat vineri că până acum au fost confirmate acolo 98 de cazuri, în timp ce Marea Britanie numără în prezent 90 de infecții verificate.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns al expunerii la soare. În 10 minu...

Portugalia a înregistrat între timp 74 de cazuri confirmate, au declarat vineri autoritățile sanitare, adăugând că toate cazurile sunt la bărbați, în principal cu vârsta sub 40 de ani.

„Suntem încă la începutul acestui eveniment”, a spus Briand reprezentanților statelor membre care participă la Adunarea Mondială a Sănătății de la Geneva.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private