marți, ianuarie 31, 2023

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar românii au început să se pregătească achiziționându-și tradiționala carne de porc pentru a pregăti masa de Crăciun.

Pentru a se bucura de prețuri mici, mulți aleg să cumpere carne de porc din surse alternative, însă ANPC trage un semnal de alarmă.

Carnea achiziționată din surse neautorizate riscă să te expună la diverse probleme de sănătate. Acest lucru este valabil chiar și pentru cărnurile vândute în târguri sau tarabe stradale, potrivit președintelui ANPC.

Te-ar mai interesa: Zodii care se vor căsători în 2023. Este anul lor!...

„Trebuie să se asigure că locurile din care cumpără sunt autorizate, respectă condiţiile de comercializare şi mai ales trebuie să fie foarte atenţi la condiţiile de depozitare.

Recomandăm şi subliniem obligativitatea consumatorilor de a respecta exigenţele transmise de către mai multe autorităţi. Pentru că odată deranjat comerţul stradal sau din locuri cel puţin din condiţii discutabile, cu siguranţă îşi asumă un risc foarte mare, dar îşi asumă şi pentru membrii familiei. La târgurile, aşa zise, de Crăciun, produsele din porc erau ţinute în tonete.

I-am informat pe colegii mei din zonele respective, cu siguranţă valoarea temperaturilor de la foarte mici noaptea, la plus 12 grade, câteodată, în această perioadă, nu sunt condiţii conforme de depozitare”, a declarat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC, potrivit Antena 3.

Te-ar mai interesa: Secretele naturii! Ceaiurile minune care curăță fi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private