Sari la conținut

Avertisment cumplit pentru populație: „Arcturus, o tulpină dominantă”

noua varianta covid
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Infecțiile și spitalizările cresc rapid

Un expert în sănătate îndeamnă populația să poarte măști de protecție în mijloacele de transport în comun, pe fondul temerilor că Arcturus sau XBB.1.16, o noua subvarianta SARS-CoV-2 responsabila pentru cresterile recente ale cazurilor de COVID-19, ar putea declanșa un nou val de Covid.

Britanicii sunt sfătuiți să înceapă să poarte din nou măști de protecție în mijloacele de transport în comun, au îndemnat experții, în contextul în care o variantă superinfecțioasă de Covidă mamenință țara.

Avertisment cumplit pentru populație: „Arcturus, o tulpină dominantă”

Arcturus reprezintă acum unul din 40 de cazuri noi, ceea ce a stârnit temeri că ar putea deveni în curând o tulpină dominantă și ar putea declanșa un nou val de boală.

Miniștrii sănătății au fost deja îndemnați să ofere vaccinuri de rapel pentru alte milioane de britanici din cauza răspândirii acestei tulpini.

Virologii au avertizat că virusul Covid încă reprezintă o amenințare, chiar dacă virusul este mult mai blând și în Marea Britanie nu mai sunt în vigoare restricțiile severe ale pandemiei.

Profesorul Stephen Griffin, președintele Independent SAGE, grupul de experți care a criticat modul în care Downing Street a gestionat boala în timpul pandemiei, a declarat că „suntem în mod clar într-o poziție mult mai bună” acum.

Cu toate acesta, el a declarat pentru MailOnline că ar îndemna oamenii să își facă în continuare testele ori de câte ori este posibil sau necesar.

Profesorul Griffin, de la Universitatea din Leeds, a încurajat adulții să poarte o mască de protecție  atunci când se află în „spații interioare slab ventilate sau în transportul public”.

Mulți experți cer din nou măsuri de protecție: Virusul continuă să facă rău

‘Acest lucru poate părea ca o revenire la anul trecut, dar realitatea este că virusul continuă să facă rău și cei mai puțin capabili să facă față continuă să sufere’, a adăugat profesorul Griffin.

‘În absența unor măsuri de atenuare la scară populațională… accentul rămâne pus pe riscul individual care, pentru mulți, este acum mult mai mic.

‘Cu toate acestea, situația rămâne dinamică, cu o imunitate în scădere și rate ridicate de evoluție virală.

‘Dacă guvernul nu va acționa pentru a permite tuturor să „trăiască” cu Covid, persoanele vulnerabile vor continua să aibă nevoie de măsuri de precauție și, în mod ideal, ceilalți vor acționa cu un nivel adecvat de altruism’.

Unele spitale și unități ale NHS încă solicită pacienților să se acopere înainte de a intra, deși acest lucru nu mai este obligatoriu din punct de vedere legal.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel