Sari la conținut

Avertisment de cancer: vitamina populară asociată cu un risc cu 91% mai mare de boală

SUPLIMENTELE sunt utilizate în principal pentru a crește nivelurile scăzute de nutrienți esențiali și pentru a preveni bolile. Cu toate acestea, în lumina efectelor secundare potențial periculoase care apar, experții au urmărit cu atenție aceste tablete. Potrivit cercetărilor, un anumit supliment a fost asociat cu un risc cu 91% mai mare de cancer comun.

Cu milioane de vieți pierdute anual, cancerul poate lovi pe oricine. Din fericire, un corp convingător de cercetări sugerează că vă puteți reduce riscul de a dezvolta un diagnostic de cancer. De la dietă la exerciții fizice, s-ar putea să reușiți să preveniți boala. În timp ce unii factori de risc par evidenti, alții, inclusiv suplimentele, ar putea fi o surpriză.

Cancerul descrie o afecțiune în care celulele din părți ale corpului încep să crească și să se reproducă necontrolat.

Suplimentele au fost supuse unei examinări intense în ultimii ani din cauza efectelor secundare emergente. Și unul dintre ei ar putea fi cancerul.

Suplimentul „popular” care s-a dovedit a crește riscul de cancer atunci când este supradozat este seleniul, potrivit cercetărilor publicate în Journal of the National Cancer Institute.

Seleniul este un mineral esențial pentru diferite funcții ale corpului, de la metabolism la funcția tiroidiană.

Cancerul asociat cu popularul mineral în cauză este cancerul de prostată.

Acest tip de cancer se dezvoltă de obicei lent, fără a prezenta semne de avertizare timp de mulți ani.

Cancerul de prostată a fost, de asemenea, clasificat drept unul dintre „cele mai frecvente” tipuri de cancer la bărbați.

Studiul, descoperind această legătură înfricoșătoare, a analizat peste 35.000 de participanți.

Acești subiecți au primit fie seleniu, vitamina E, un placebo, fie o combinație a acestor suplimente.

S-a descoperit apoi că seleniul, în special, crește riscul de cancer de grad înalt la bărbați, care aveau niveluri mai ridicate de seleniu pentru început, cu 91 la sută.

Cu toate acestea, seleniul nu a reprezentat un risc pentru participanții cărora le lipsea mineralul în primul rând.

După aceste constatări copleșitoare, studiul a trebuit să fie oprit.

Când vine vorba de vitamina E, riscul de cancer a fost, de asemenea, pronunțat cu o creștere de 69 la sută.

Autorul principal al studiului, doctorul Alan, a spus: „Aceste suplimente sunt populare – în special vitamina E -, de asemenea, până acum, niciun studiu amplu, bine destinat și bine condus nu a arătat vreun beneficiu pentru prevenirea oricărei boli cronice majore.

„Bărbații care folosesc aceste suplimente ar trebui să înceteze, punct. Nici seleniul, nici suplimentarea cu vitamina E nu oferă beneficii cunoscute, ci doar riscuri.”

„Mulți oameni cred că suplimentele alimentare sunt utile sau cel puțin inofensive. Nu este adevarat.”

NHS explică că ar trebui să puteți obține tot seleniul de care aveți nevoie dintr-o dietă sănătoasă, variată, care include carne, pește sau nuci.

Ei au mai spus că, dacă optați pentru suplimente, „este important să nu luați prea mult, deoarece acest lucru ar putea fi dăunător”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.