marți, august 16, 2022

Secretarul de Stat din cadrul Comisiei de Sănătate din Senatul României, László Attila atrage atenția asupra unor produse de pe rafturile magazinelor, care conțin substanțe periculoase, ce se dovedc a fi nocive pentru sănătate.

„Mâhnirea mea se datorează faptului că sunt o serie de produse pe rafturile magazinelor alimentare, cu acces general, fără nicio restricție, a unor produse care conțin de două sau chiar de trei ori mai mult din anumite substanțe în cazul cărora în medicină și în medicina umană doza maximă admisă este stabilită la o anumită cantitate pe 24 de ore”, a spus, la DC News, László Attila.

Te-ar mai interesa: RUNE, mesaj important pentru trei zodii. Voropchie...

„Cu toate aceste restricții în domeniul medical, găsim același produs pe rafturile magazinelor de trei ori mai mult decât poți folosi în sistemul sanitar. Nu cred că este normal! “, a adăugat acesta.

Cum putem să identificăm astfel de produse?

Președintele InfoCos, Sorin Mierlea, vine cu o serie de recomandări:

„În momentul în care discutăm de niște produse care au ajuns pe raft, sunt produse care au fost notificate prin sistemul de alertă rapidă al Comisiei Europene și nu sunt identificate sau depistate de autoritățile române.

Aș aștepta ca autoritățile române să depisteze în punctele de frontieră. Este şi unul dintre elementele pentru care încă nu suntem în Schengen, fiindcă prin granițele noastre penetrează tot felul de produse neconforme.

Te-ar mai interesa: Dispare unul dintre cele mai importante lanțuri de...

De la fructe și legume care au normele de pesticide depășite până la tot felul de produse care nu sunt în conformitate cu normele europene și astfel să nu ajungă mai departe către țările europene.

Dacă ne uităm pe Eurostat vom constata că cetățeanul din România este pe primul loc atât la toate tipurile de cancer pe toate grupele de vârstă, la toate tipurile de boli cardiovasculare, accidente cerebrale și, nu în ultimul rând, obezitate in cont infantilă.”, a spus acesta.

Te-ar mai interesa: Obiceiul care îți afectează sănătatea inimii și a ...

Cum identificăm alimentele periculoase din magazine

„Am lansat o aplicație gratuită unică (Aplicația InfoCons) în care toate aceste alerte, înainte de a ajunge pe site-ul ANPC până se publică către presă, le are consumatorul imediat.

Când comisarul european a semnat că acel produs intră în sistemul de alertă rapidă RAPEX automat consumatorul poate să vadă că acel produs sau acea mâncare nu este conformă.

Extrem de important este să mergem să facem reclamație, să ne recuperăm paguba materială și mai ales paguba morală, fiindcă dacă stăm toți cu mâinile în sân, nu se schimbe nimic.

Te-ar mai interesa: Vestea tristă a zilei! O îndrăgită actriță a murit...

Să nu uităm că acum 3 ani au murit 8 copii în Argeș. Nici astăzi nu s-a terminat ancheta și nu se știe dacă a fost din cauza portocalelor sau a brânzei”, a precizat Sorin Mierlea, în emisiunea Exces de putere de la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private