Sari la conținut

Avertisment GRAV! Ce pățești dacă mănânci friptură cu cartofi prăjiți? Expert: Efectele sunt grave

carne de pui
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Avertisment GRAV! Ce pățești dacă mănânci friptură cu cartofi prăjiți? Expert: Efectele sunt grave

Cu toții facem asocieri alimentare, însă nu toate sunt bune pentru sănătate. Un specialist în nutriție sportivă și nutriție pentru pierderea în greutate a lansat un avertisment grav. Acesta spune ce pățeșt dacă mănânci friptură cu cartofi prăjiți: Efectele sunt grave.

Valentin Vasile, specialist în nutriție sportivă și nutriție pentru pierderea în greutate. Acest a scris în cartea sa „Stil de viață, nu dietă” că anumite combinații alimentare incorecte îngreunează digestia sau chiar o fac imposibilă.

De exemplu, pizza, fast food, paste cu carne, friptura cu cartofi sau orez, fructele și dulciurile consumate ca desert imediat după masă reprezintă un pericol pentru organism.

Avertisment GRAV: Foarte periculoase pentru organism

„Mecanismul care face ca aceste combinații alimentare să fie foarte periculoase pentru organism este mediul în care are loc digestia lor optimă, mediul alcalin sau acid”, a subliniat Valentin Vasile.

Carbohidrații bogați în amidon, precum pâinea, cerealele, cartofii, orezul, pastele, se digeră în mediul alcalin. Simultan, alimentele bogate în proteine, precum carnea, peștele, ouăle, brânza, se dizolvă în mediul acid, potrivit specialistului în nutriție.

Avertisment GRAV! Expert: Efectele sunt grave

Specialistul a subliniat că cele două medii, alcalin și acid nu pot coexista, deoarece se neutralizează reciproc.

Proteinele nedigerate intră în putrefacție

„Un semnal pe care ți-l dă organismul tău sunt arsurile stomacale. În acel moment, înseamnă că stomacul a secretat de două ori sucuri gastrice, în încercarea de a digera alimentele”, a explicat specialistul, conform dcnews.ro.

Potrivit sursei menționate, mâncarea digerată corect este înlăturată din stomac. Totuși, restul proteinelor nedigerate intră în putrefacție, carbohidrații din cartofi începând să fermenteze.

Specialistul a subliniat că este degajat alcool în procesul de fermentație a carbohidraților, iar efectul asupra ficatului este similar cu cel al consumului de băuturi alcoolice.

„Restul proteinelor nedigerate intră într-un proces de putrefacție, carbohidrații din cartofi începând să fermenteze. În procesul de fermentație a carbohidraților se degajă alcool, iar efectul asupra ficatului este similar cu cel al consumului de băuturi alcoolice”, mai spune expertul.

Simultan, în timpul procesului de putrefacție și fermentație, în corp se află produși acizi toxici. Resturile nedigerate continuă să rămână în corp o perioadă îndelungată. De exemplu, specialistul arată că acestea rămân în corp timp de 20 de ore, sau chiar 40.

În schimb, alimentele combinate corect sunt digerate în 3-4 ore, potrivit informațiilor oferite de Valentin Vasile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel