Sari la conținut

Avertisment serios:”Urmează IADUL COVID-19. Lockdown de 4-6 săptămâni”

pacienții bolnavi de Covid-19
S-a schimbat profilul pacienților cu Covid.

„Urmează IADUL COVID-19.”

Consilierul lui Joe Biden pe probleme epidemologice, Michael Osterholm, a declarat că un lockdown național timp de patru -șase săptămâni ar putea ține pandemia sub control în SUA, așa cum s-a întâmplat și în Noua Zeelandă și Australia.

Osterholm ocupă funcția de director al Centrului de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota. El a fost numit „consilier consulativ covid”  în echipa noului președinte american, Joe Biden.

„Am putea plăti pentru un pachet de susținere pentru a acoperi pierderea salariilor pentru angajați, pierderile companiilor mici și mijlocii, ale orașelor și statelor. Am putea face toate acestea. Dacă am face asta, atunci am putea să ne închidem timp de patru până la șase săptămâni”, a spus Osterholm.

„Ceea ce trebuie să înţeleagă americanii e că urmează să intrăm în iadul COVID-19. Chiar se întâmplă. Acum 10 săptămâni am prezis că de Ziua Muncii vom vedea o creştere astronomică a numărului de  cazuri. După cum ştiţi, acum vorbim exact de acest fel de problemă: 120-130.000 de cazuri noi pe zi, când acum câteva săptămâni vorbeam doar de 23-25.000 de cazuri. Acest număr va continua să crească substanţial, nici măcar nu ne-am apropiat de vârf”, a mai explicat consilierul lui Joe Biden.

În SUA deja sunt spitale din marile orașe care nu mai fac față valului de infectări, iar perioada ce vine este considerată cea mai neagră perioadă a pandemiei.

Numărul de cazuri în creștere se datorează și așa zisei „oboseli pandemice” – ce determină oamenii să renunțe la purtatul măștilor și la nerespectarea normelor de distanțare socială.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: