joi, iunie 1, 2023

Analgezicele precum ibuprofenul și paracetamolul sunt remediile de bază pentru orice, de la dureri de cap la febră, dar sunt cele două cu adevărat sigure de luat împreună?

Ibuprofenul și paracetamolul sunt două dintre cele mai frecvent utilizate analgezice fără prescripție medicală, dar există adesea confuzii cu privire la modul în care să le luați. Deși aceste medicamente sunt considerate suficient de sigure pentru a fi utilizate fără prescripție medicală, aceasta nu înseamnă întotdeauna că ar trebui să fie utilizate împreună. Indiferent dacă vrei să alungi durerile  sau temperatura ridicată, acesta este tot ce trebuie să știi despre amestecarea paracetamolului și ibuprofenului.

Te-ar mai interesa: Gură uscată noaptea: 5 motive pentru care ați pute...

Analgezicele fără prescripție medicală pot fi clasificate în două grupe principale cunoscute sub numele de acetaminofen (Tylenol) și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

În timp ce paracetamolul și ibuprofenul sunt ambele utilizate pentru a trata durerea generică, cele două se încadrează în categorii separate în ceea ce privește scopul medicinal.

Potrivit NHS, paracetamolul este folosit pentru a trata durerile și poate fi folosit și pentru a reduce temperatura ridicată, în timp ce ibuprofenul este cel mai bine utilizat pentru a trata durerile și pentru a reduce inflamația.

Te-ar mai interesa: Cele mai nocive obiceiuri care îmbolnăvesc glanda ...

Ambele medicamente OTC sunt eficiente în ameliorarea durerii pe cont propriu, dar cât de sigur este să combinați cele două?

Puteți lua paracetamol și ibuprofen împreună?

Majoritatea oamenilor pot lua ambele analgezice în siguranță, deși există câteva grupuri, cum ar fi epilepticii și cei cu probleme cardiace, hepatice și renale, care ar trebui să-și consulte medicul de familie sau farmacistul înainte de a lua aceste medicamente comune.

Te-ar mai interesa: Un nou vaccin împotriva virusului sincițial respir...

În ceea ce privește luarea lor împreună, sfatul NHS afirmă clar că este, în general, sigur să combinați atât paracetamolul, cât și ibuprofenul dacă aveți 16 ani sau peste.

NHS a spus: „Este sigur să luați paracetamol împreună cu alte tipuri de analgezice care nu conțin paracetamol, cum ar fi ibuprofenul, aspirina și codeina.

Nu luați paracetamol împreună cu alte medicamente care conțin paracetamol.

Te-ar mai interesa: Veste tristă pentru fanii lui Bruce William. Arnol...

Dacă luați două medicamente diferite care conțin paracetamol, există riscul de supradozaj.”

Cum să luați paracetamol și ibuprofen în siguranță

Pentru a utiliza în siguranță atât paracetamol, cât și ibuprofen pentru ameliorarea durerii, puteți fie să luați ambele comprimate în același timp, fie la distanță.

Adulții pot lua maximum patru doze (până la opt comprimate de 500 mg în total) în 24 de ore, deși trebuie să așteptați cel puțin patru ore între fiecare doză.

Te-ar mai interesa: Atenţie la bacteria ucigaşă care nu poate fi distr...

De asemenea, adulții pot lua, de obicei, una sau două comprimate de ibuprofen de 200 mg la fiecare patru până la șase ore, dar nu ar trebui să ia mai mult de 1200 mg (șase 200 mg) comprimate în interval de 24 de ore.

Paracetamolul durează până la o oră să funcționeze, în timp ce ibuprofenul își poate face efectul în doar 20-30 de minute, așa că cel mai bine este adesea să le luați pe cele două în același timp.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private