duminică, august 1, 2021

În anumite situații, femeile preferă să poarte anumite produse pentru înfrumusețare și cosmetice atunci când merg la plajă. Cu toate acestea, se pare că acest lucru poate să fie un pericol pentru sănătate,

din cauza substanțelor nocive care reacționează la contactul cu razele soarelui. Ce trebuie să știi dacă porți machiaj la plajă?

Anca Zbranca, medic dermatolog, a explicat pentru Digi24 cum ne pot afecta cosmeticele, dacă sunt purtate la plajă. Anumite produse pot conține substanțe care, la contactul cu razele solare, pot cauza fotoxicitate.

Fotoxicitatea se manifestă prin reacții alergice, toxice, și arsuri la nivelul pielii.

În schimb, putem folosi în siguranță cremele și produsele care conțin protecție solară ridicată și care sunt, de asemenea, colorate. Acest pigment poate înlocui fondul de ten

și uniformizează nuanța pielii, fără efectele negative ale produselor cosmetice obișnuite.

De ce nu este indicat să purtăm machiaj la plajă?

„La plajă, să nu mergem niciodată machiate, pentru că există efectul de fotosensibilizare, enorm de multe substanțe, care aparent nu sunt nocive atunci când le aplicăm pe piele, dacă fac o reacție chimică fototoxică în fața razelor solare și nu numai la ultraviolete, și la lumina vizibilă, poate să dea această fotoxicitate, atunci pot să apară reacții alergice, toxice, arsuri la nivelul pielii.

Niciodată, la plajă machiate. Dacă vrem, putem utiliza

creme de protecție solară cu indice foarte mare, colorate.

Sunt creme de protecție solară care au în ele camuflante, culori, sunt testate dermatologic, și pot fi luate din farmacie. Sunt foarte multe branduri, chiar și românești”, recomandă Anca Zbranca, medic dermatolog, la Digi24.

Ce produse sunt sigure?

Produsele care se comercializează în farmacii sunt recomandate în acest caz, datorită testelor riguroase la care sunt supuse înainte de a fi aprobate.

„Prețul nu reflectă calitatea produsului. Niciodată. Iar dacă este să aleg, ca medic dermatolog specializat în cosmetică dermatologică,

aleg un produs din farmacie, din gama dermato-cosmeticelor pentru machiaj, produse care au fost testate medical, pe loturi de pacienți”, adaugă medicul dermatolog.

 

Ultimele stiri

Parteneri