Sari la conținut

Avertisment privind medicamentele miraculoase pentru slăbit, cu privire la „efectele secundare nocive” ale așa-numitei „soluții rapide”

ozempic
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
a decedat după ce a luat ozempic

Expertul în sănătate Brook McKenzie spune că medicamentele Ozempic și Wegovy nu au fost supuse unor „teste și supravegheri riguroase”.

Două medicamente „miraculoase” pentru pierderea în greutate, pe care utilizatorii jură că îi ajută să lupte cu dependențele și să piardă kilogramele, au fost criticate de un expert care insistă că nu există „soluții rapide”. Ozempic și Wegovy, care sunt prescrise pentru tratarea diabetului, au ținut recent prima pagină a ziarelor, deoarece îi pot face pe utilizatori să piardă rapid din greutatea în plus.

Dar, vorbind în exclusivitate pentru Daily Express US, Brook McKenzie, director de operațiuni pentru Burning Tree Programs – un program licențiat de consiliere în dependență chimică, a avertizat că medicamentele pot avea efecte secundare neplăcute. El a explicat că nu există încă o lipsă de „testare și supraveghere riguroasă” cu ambele medicamente, iar acestea nu ar trebui să fie folosite pentru a trata dependențele fără o cercetare adecvată.

El a explicat: „Tulburările grave de dependență sunt condiții complexe cu dimensiuni biologice, psihologice și sociale. Acestea modifică în mod fundamental chimia creierului, necesită timp pentru vindecare și implică comportamente adânc înrădăcinate. Soluțiile rapide sau pastilele magice sunt în general considerate nerealiste, deoarece ignoră importanța unui tratament complet.

„Acesta include dezintoxicare sub supraveghere medicală, psihoterapie, modificare comportamentală, sprijin de la egal la egal și strategii continue de prevenire a recidivelor. Recuperarea susținută necesită adesea schimbări semnificative ale stilului de viață și un efort persistent, subliniind faptul că depășirea dependenței nu înseamnă doar eradicarea dependenței fizice, ci și reconstruirea unei vieți sănătoase, fără substanțe.

„Metodologiile netestate pentru tratamentul dependenței trebuie abordate cu prudență.”

Unii pacienți care au folosit aceste medicamente au mărturisit că au reușit să-și controleze impulsurile. Anul trecut, mulți dintre cei care au luat aceste medicamente cu semaglutide au declarat că au avut mai puține pofte de fast-food și cofeină.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel