Sari la conținut

Avertisment sever pentru cei trecuți de 50 de ani! Impact negativ asupra sănătății

greseala care scurteaza vieti
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Stilul de viata, schimbat dupa 50 de ani

Din cuprinsul articolului

Avertisment sever pentru cei trecuți de 50 de ani! Impact negativ asupra sănătății

După vârsta de 50 de ani, alimentația joacă un rol important în sănătatea ta fizică. Deși nu poți controla totul despre sănătatea ta pe măsură ce îmbătrânești, există multe alte lucruri pe care le poți controla adoptând obiceiuri sănătoase. Se știe că anumite alimente sunt benefice organismului și reduc riscul apariției unor boli despre care medicii le avertizează mereu.

În schimb, anumite alimente pot avea un impact negativ asupra sănătății, inclusiv creșterea riscului de obezitate, diabet de tip 2, boli cardiovasculare și alte afecțiuni, potrivit Parade.

Eliminați pe cât puteți zahărul
Unul dintre obiceiurile proaste la care trebuie să renunțăm este consumul excesiv de zahăr.

Cu timpul, zahărul poate duce la probleme de sănătate grave, la diabet și la creșterea în greutate. Renunțați la zahăr pe cât posibil și în mod special la băuturile carbogazoase!

Evitați grăsimile saturate
Unele grăsimi saturate sunt sănătoase, dar cele sub formă de unt, brânză, lapte și alte produse lactate, pot crește riscul de colesterol și boli de inimă. Încercați pe cât posibil să reduceți aportul de grăsimi saturate și începeți să consumați grăsimi mai sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline.

Din păcate, și sucurile dietetice care folosesc îndulcitori artificiali în loc de zahăr nu sunt nici bune pentru sănătate. Consumul regulat de sucuri dietetice crește riscul afecțiunilor de sănătate, inclusiv diabet de tip 2 și sindrom metabolic.

sarea poate duce la creșterea tensiunii arteriale
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Reduceți consumul de sare
Slănina, pizza, brânza sau alte produse procesate au adesea o cantitate semnificativă de sodiu. În timp ce sodiul este un mineral esențial pentru funcționarea corpului, o cantitate prea mare poate duce la creșterea tensiunii arteriale, agravând afecțiunile cardiace asociate și ducând la retenția de apă.

Reduceți consumul de cafea
S-a dovedit că există efecte pozitive ale cofeinei asupra sistemului imunitar și a metabolismului. Prea multă cofeină poate exacerba problemele cardiace și chiar afectează funcția sexuală.

Faceți mai multă mișcare, chiar dacă vă dor picioarele
Sedentarismul ucide. Lipsa mișcării poate duce la mai multe probleme de sănătate ale inimii, la pierderea masei musculare, la slăbirea sistemului osos și la creșterea în greutate, avertizează medicii.

Chiar dacă picioarele ne dor mai mult după o anumită vârstă și nu mai avem aceeași forță ca la 30 de ani, este important să facem mișcare.

Alimente benefice pentru sănătate

Consumul suficient de proteine ​​ajută la construirea și păstrarea masei musculare, fiind important pentru un stil de viață activ, un metabolism puternic și un sistem imunitar puternic. Alimentele bogate în proteine ​​sunt carnea slabă, peştele, tofu, ouăle, fasolea și lintea, nucile și semințele, lactatele.

Majoritatea oamenilor obține suficiente proteine ​​numai din alimente. Dacă aveți nevoie de o sursă rapidă de proteine, puteți încerca să utilizați pudră de proteine ​​sau suplimente.

Consumul de fibre promovează mișcările intestinale și o digestie sănătoasă, susține sănătatea inimii, încetinește absorbția zahărului pentru a stabiliza nivelul zahărului din sânge și ajută la menținerea unei greutăți sănătoase. Alimentele bogate în fibre includ legumele, fructele, cereale integrale, fasolea și lintea, nucile și semințe.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel