joi, mai 26, 2022

VITAMINELE sunt combustibil pentru organism și pot fi necesare suplimente pentru a vă completa aportul de vitamine dacă aveți deficit. Cu toate acestea, puteți exagera. Potrivit NHS, un supliment de vitamine popular se poate dovedi „fatal” în doze mari – cât trebuie să iei?

Vitaminele și mineralele sunt nutrienți de care corpul dumneavoastră are nevoie în cantități mici pentru a funcționa corect și a rămâne sănătos. Una dintre aceste vitamine este fierul, care este important în producerea globulelor roșii – o componentă celulară a sângelui care transportă oxigenul de la plămâni la țesuturi. Majoritatea oamenilor ar trebui să obțină tot fierul de care au nevoie prin dieta lor.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței: care sunt cele 4 grupuri cu risc...

Cu toate acestea, unii oameni ar putea avea nevoie să ia suplimente de fier.

NHS explică: „Femeile care pierd mult sânge în timpul perioadei lor lunare (perioade menstruale) prezintă un risc mai mare de anemie cu deficit de fier și ar putea avea nevoie să ia suplimente de fier”.

Conform recomandărilor din Marea Britanie, cantitatea de fier de care aveți nevoie este:

  • 8,7 mg pe zi pentru bărbații peste 18 ani
  • 14,8 mg pe zi pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 19 și 50 de ani
  • 8,7 mg pe zi pentru femeile peste 50 de ani.

Potrivit NHS, „dozele foarte mari de fier pot fi fatale, în special dacă sunt luate de copii, așa că nu lăsați întotdeauna suplimentele de fier la îndemâna copiilor”.

Studiile indică potențialele daune cauzate de suplimentarea cu fier.

Te-ar mai interesa: Ce sunt adaptogenii și cum vă pot ajuta să vă îmbu...

Un studiu, publicat în revista JAMA Internal Medicine, a constatat că suplimentarea cu fier este asociată cu riscul de deces.

Cercetătorii au evaluat utilizarea suplimentelor de vitamine și minerale în raport cu mortalitatea totală la 38.772 de femei în vârstă în Iowa Women’s Health Study.

Iowa Women’s Health Study16 a fost conceput pentru a examina asocierile dintre mai mulți factori de gazdă, alimentație și stil de viață și incidența cancerului la femeile aflate în postmenopauză.

Te-ar mai interesa: Studiu: Testele genetice pot reduce riscul afecțiu...

Utilizarea suplimentelor a fost auto-raportată în 1986, 1997 și 2004. Până la 31 decembrie 2008, un total de 15, 594 de decese au fost identificate prin Registrul de Sănătate de Stat din Iowa și Indexul Național al Deceselor.

Utilizarea multivitaminelor, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu, zinc și cupru a fost asociată cu un risc crescut de mortalitate totală în comparație cu neutilizarea corespunzătoare.

Te-ar mai interesa: George Soros spune că civilizaţia „ar putea să NU ...

„La femeile în vârstă, mai multe suplimente alimentare de vitamine și minerale utilizate în mod obișnuit pot fi asociate cu un risc total crescut de mortalitate; această asociere este cea mai puternică cu suplimentele de fier”, au observat cercetătorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private