Sari la conținut

Avertisment terifiant din partea unui medic: Un produs de uz casnic obișnuit „poate provoca cancer”

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Un medic susține că un obiect care se găsește în mod obișnuit în jurul caselor prezintă de fapt un risc pentru sănătate și ar putea duce la apariția cancerului.

Dr. Scott Noorda a declarat că perdelele de duș din plastic fabricate din policlorură de vinil (PVC) eliberează substanțe chimice dăunătoare atunci când sunt încălzite de apa fierbinte. Acest lucru, la rândul său, poate provoca o listă lungă de probleme de sănătate, inclusiv afectarea sistemului imunitar, probleme de fertilitate și alte boli grave.

Medicul în vârstă de 41 de ani din Utah, SUA, recomandă să schimbați perdelele pentru a evita problemele. El a spus: „Cei mai mulți oameni își folosesc perdelele de duș din plastic în fiecare zi, fără să aibă idee că acestea ar putea provoca nu numai dureri de cap și iritații, ci și că ar putea contribui la probleme majore, cum ar fi infertilitatea și un risc crescut de cancer.

„Perdelele de duș din plastic sunt adesea fabricate din clorură de polivinil (PVC), care este un tip de plastic ce conține substanțe chimice dăunătoare.” El a distribuit recent un videoclip pe TikTok, unde are mii de urmăritori, în care spune că oamenii ar trebui să opteze pentru perdele de duș din țesătură, renunțând la cele din plastic. El a explicat: „Substanțele chimice au fost legate de atât de multe probleme de sănătate.”

Substanțe chimice care pot fi găsite în produsele fabricate din PVC

Potrivit Mirror, medicul a spus că o serie de substanțe chimice pot fi găsite în produsele fabricate din PVC – inclusiv dioxine, ftalați, bisfenol A (BPA). El a spus: „[Acestea sunt] un grup de substanțe chimice despre care se știe că sunt cancerigene. De asemenea, acestea pot afecta sistemul imunitar și sistemul reproductiv.

„Ele pot interfera cu hormonii dumneavoastră și au fost legate de probleme de reproducere, probleme de dezvoltare și cancer.” Expunerea la astfel de substanțe chimice ar putea lăsa oamenii cu simptome precum dureri de cap, greață, pierderea coordonării și iritații la nivelul urechilor, nasului sau gâtului, potrivit medicului.

El a spus că, dacă dețineți o perdea de duș din plastic, ar trebui să o aruncați la gunoi din cauza „prevalenței crescânde a problemelor de sănătate, cum ar fi infertilitatea și cancerul” – și a oferit câteva sfaturi pentru a alege o alternativă mai sigură. El a spus: „Căutați o perdea din material natural care se poate spăla la mașină, cum ar fi bumbacul sau inul.

„Evitați perdelele care sunt fabricate cu PVC sau alte substanțe chimice dăunătoare. Luați în considerare o ușă de duș din sticlă ca o opțiune mai permanentă și mai durabilă. Oamenii trebuie să știe că obiectele comune, de zi cu zi, ar putea să le diminueze calitatea vieții. Este deosebit de tragic atunci când este un lucru atât de ieftin și ușor de schimbat.”

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: