Categories: Expertul zilei

Avertismentul Dr. Monica Pop: „Să nu cumva să faceți așa ceva!Este total interzis!”

Doamna doctor Monica Pop trage un semnal de alarmă cu privire la un obicei al românilor care poate duce la pierderi ireversibile de vedere.

Vara, numărul bolilor oftalmologice crește. Renumitul medic oftalmolog, Monica Pop, a explicat care sunt bolile care pot apărea din cauza piscinelor, a soarelui sau a poluării, pe timpul verii.

Dr. Monica Pop: nu vă uitați direct către soare! Arsuri retiniene ireversibile

”În primul rând, în ceea ce privește soarele, este total interzis oricărei persoane să se uite direct în soare. Să știți că niciun fel de ochelari de soare nu au niciun fel de protecție în cazul privirii direct către soare. Au loc niște arsuri retiniene care sunt ireversibile.

Deci sub nicio formă privitul în soare nu este permis nimănui, și cu niciun accesoriu!

Singura posibilitate era cu ochelarii aceia de eclipsă care nu sunt comercializați, de obicei, în timpuri normale și lucrurile acestea pot duce la lucruri foarte grave”, a explicat Monica Pop.

Scoateți din uz jucăriile cu laser

”Al doilea lucru. Jocurile acelea cu laser, chiar am avut un pacient recent care nu mai vede cu un ochi din cauză că s-a jucat cu acel pix cu laser și îi sfătuiesc pe decidenți să scoată din uz aceste jucării pentru că sunt foarte, foarte periculoase pentru ochi”, a mai subliniat medicul în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

”Conjunctivita de piscină, una dintre cele mai grave”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

”În ceea ce privește piscinele, conjunctivita de piscină este una dintre cele mai grave. A fost în urmă cu niște ani o epidemie care a cuprins 10.000 de pacienți și cei mai mulți erau din zona mării. Deci s-au contaminat acolo. Sunt conjunctivite foarte grave, de obicei bilaterale, adică la ambii ochi și trebuie tratate numai și numai de către oftalmolog.

Îi sfătuiesc pe toți cei care au probleme de genul acesta, în primul rând, la orice fel de baie, indiferent că este în piscină, în mare, în lac, la ieșire din apă să spele ochii cu apă plată. Se pot contamina și dacă o singură persoană cu o asemenea conjunctivită intră în apa respectivă, fie ea mare, fie ea lac sau piscină, se pot contamina toți. Și apare epidemia!

Cum se manifestă conjunctivita de piscină?

Să nu vă mai spun că dacă apare un asemenea caz într-o familie, fac toți. Deci este foarte contagioasă această conjunctivită de piscină.

Se manifestă prin faptul că ochii se înroșesc, începe o secreție întâi la un ochi după care și la celălalt. Iar cei atinși trebuie să meargă la medicul oftalmolog și să nu se trateze după sfaturile de la farmacie sau după propriile idei pentru că pot apărea foarte multe complicații din acest punct de vedere. Trebuie să știți că orice infecție este foarte greu de tratat când este foarte cald afară”, a explicat Monica Pop.

”Să nu facă niciodată așa ceva, niciodată fără sfatul unui medic oftalmolog!”

Medicul a vorbit și despre gestul făcut de majoritatea persoanelor în anotimpul cald, și anume de ștergerea frunții și a ochilor cu mâna.

”Când îți ștergi fruntea și ochii cu mâna, de transpirație, este un gest reflex care de obicei se întâmplă în toate anotimpurile. Sigur că este de nedorit să se întâmple așa ceva, dar nu este niciun fel de problemă. Transpirația este un produs al organismului respectiv.

Ceea ce recomand tuturor este, pe lângă să se spele cu apă plată, când au cea mai mică jenă, să folosească numai ser fiziologic! Nimic altceva! Să nu cumva să înceapă cu produse recomandate de persoanele de la farmacie.

De acolo, din păcate, li se recomandă picături cu antibiotic ceea ce este o greșeală majoră! Să nu facă niciodată așa ceva, niciodată fără sfatul unui medic oftalmolog! Deci nu picăturile cu antibiotic rezolvă problema. Ser fiziologic și atât”, a conchis medicul oftalmolog pentru sursa citată.

 

 

Recent Posts

Încă o creștere a pensiilor pentru anumite categorii după ce Casa de Pensii a inclus o nouă activitate ca vechime în muncă

Încă o creștere a pensiilor pentru anumite categorii. Se propune introducerea unei noi perioade care…

5 ore ago

10 semne tăcute că ai o infecție la rinichi. Când trebuie să mergi la medic

Semne de infecție renală. Infecțiile renale sunt relativ rare, dar pot fi grave. Cunoscută medical…

5 ore ago

Când ajung pensiile pe luna iunie

Când ajung pensiile pe luna iunie. În luna mai, s-a produs o modificare semnificativă în…

6 ore ago

Pensie mai mare cu 1.650 lei după recalculare pentru această categorie de pensionari

Pensie mai mare cu 1.650 lei. Recalcularea pensiilor pentru o anumită categorie de pensionari va…

7 ore ago

Alimentul-medicament care ar putea reduce riscul de deces din cauza demenței

Alimentul-medicament care reduce riscul de deces din cauza demenței. Datorită influențelor populare precum talk-show-urile cu…

7 ore ago

Citeste si: