joi, mai 26, 2022

Avertismentul medicului Mihai Craiu: „Dacă nu încetăm cu acest comportament iresponsabil vom avea de suferit”.

Rezistența la antibiotice era adesea privită ca o „problemă viitoare”. Cu toate acestea, datele recent publicate au dezvăluit că afectează mult mai multe vieți decât v-ați putea imagina. De fapt, noile estimări arată că în 2019, au existat 4,95 milioane de decese asociate cu rezistența bacteriană la antimicrobiene, ceea ce o face a treia cauză de deces la nivel mondial.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale pentru combaterea stresului...

Dr. Mihai Craiu îi avertizează pe români că excesul de antibiotice va avea consecințe grave. „Nu contează „cine este de vină” ci contează cum facem să nu ajungem să murim, pe capete, de boli aparent vindecabile în prezent”, atrage atenția medicul pediatru.

Avertismentul medicului Mihai Craiu: „Dacă nu încetăm cu acest comportament iresponsabil vom avea de suferit”

„Pentru că toată lumea are altceva în centrul preocupărilor și obiceiul de a prescrie antibiotice în mod eronat la orice boală virală este neschimbat, se petrece un fenomen global ce a fost prezis de mai multă vreme…

De fapt a fost enunțat chiar de către Sir Alexander Fleming, descoperitorul Penicilinei în 1928. În alocuțiunea rostită la festivitatea de decernare a premiului Nobel pentru medicină, din 1945, dr Fleming a anticipat că folosirea excesivă a diverselor antibiotice va duce la apariția AMR (bacterii rezistente la acțiunea antibioticelor).

Te-ar mai interesa: Măsurarea glicemiei, primul pas în depistarea la t...

Din păcate CHIAR este momentul acum, deoarece un recent raport publicat in prestigioasa Lancet arăta că in anul 2019 au decedat aproape 5 milioane de persoane în lume din cauza infecțiilor produse de AMR. Adica mai multe decese decât cele generate de malarie și HIV, la un loc.

Situația este extrem de alarmantă deoarece se estimează că cel puțin 1.27 milioane din aceste decese ar fi putut fi prevenite.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței: care sunt cele 4 grupuri cu risc...

Scriam acum 4 ani despre un faimos experiment efectuat la MIT care a dovedit cât de repede învață bacteriile să se adapteze.

Dar cine să audă?

Mesajul scurt, de luat acasă, este foarte simplu… Dacă nu încetăm cu acest comportament iresponsabil în fața AMR vom avea de suferit.

Nu contează „cine este de vină” ci contează cum facem să nu ajungem să murim, pe capete, de boli aparent vindecabile în prezent, cum ar fi pneumonia sau infecția urinară. Nu peste mii de ani… Ci vom muri chiar noi și copiii noștri. Acum, în deceniile care vor veni.

Te-ar mai interesa: Afecțiunile vezicii urinare asociate cu grăsimea v...

De vină suntem noi cu toții (medici, pacienți, farmaciști, oameni de media, etc)…

De salvat ne vom putea salva doar prin EDUCAȚIE și prin RESPECTAREA REGULILOR.

Sunt sceptic și ingrijorat. Pentru că noi românii avem probleme și cu educația și cu regulile…”, a scris dr. Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private