Sari la conținut

Avertismentul Mihaelei Bilic pentru toți românii care consumă pepene vara. Celebra nutriționistă a spus clar! Oamenii nu au de unde să știe asta

Pepenele verde este o delicatesă preferată a multora. O plantă originară din deșertul Kalahari. În Egipt, a fost cultivat în secolul al XX-lea î.Hr.

Astăzi, în lume există aproximativ 1200 de soiuri de pepene verde. Cel mai mic fruct este un pitic – doar 3-4 centimetri în diametru. Cel mai mare are 159 de kilograme.

Există încă dispute – acest fruct dulce este atribuit fructelor de pădure, fructelor, legumelor sau dovlecilor, deoarece pepenele se potrivește mai multor descrieri ale speciilor botanice.

Ce poate dăuna din pepenele verde

Pepenele verde poate fi dăunător atunci când ulcer și gastrită cu eroziune tisulară. Pulpa conține acid clorhidric, care crește deteriorarea membranei mucoase bolnave.

Sunt posibile și probleme cu bolile de rinichi – efectul diuretic, care este util în multe cazuri, poate provoca deshidratare.

O reacție alergică poate fi, de asemenea, atribuită calităților dăunătoare ale unui pepene verde.

Pentru ca un pepene verde să fie sănătos, este important să fie copt și de bună calitate. Adesea, fructele sunt cultivate folosind nitrați. Ele stimulează boabele dungi să se coacă mai repede și să-și mărească volumul. Dacă se folosesc prea mulți nitrați, corpul uman va avea o intoxicație gravă. În loc să te faci mai bine, poți ajunge la spital.

Pericolul ascuns din pepenele roșu. Mihaela Bilic avertizează că poate afecta ficatul

Este sezonul pepenelui roșu și mulţi români îl consumă în cantități mari. Însă acesta nu este cel mai sănătos fruct, ba dimpotrivă. Pepenele roşu, consumat în cantităţi mari, poate afecta ficatul. Mai mult, acesta este un fruct care îngrașă.

Fructele se mănâncă cu măsură, dacă vreți să nu vă “doară”… grăsimea de pe burtă”, avertizează Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Cum ne poate afecta pepenele sănătatea

„Ce ar fi vara fără o felie de pepene zemoasă, răcoritoare, plină de apă și de fructoză?! Fructoza, acel zahăr care nu crește glicemia, de acord, însă îngrașă tare, mai ales când fructele sunt mâncate în cantitate mare.

Când vine vorba de pepene, se bate pentru locul 1 cu cireșele și strugurii în topul alimentelor care afectează grav silueta.

Fructoza nu poate fi consumată prin mișcare. Ea se duce în ficat, iar ficatul face din ea grăsime pe care o pune pe abdomen”, a avertizat Mihaela Bilic pe Instagram.

Cel mai bine ar fi să consumăm pepenele roșu pe post de desert. „Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia”, afirmă medicul nutriţionist.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel