Sari la conținut

Avertismentul unui cardiolog: există 3 simptome mai puțin cunoscute de atac cerebral: Cefalee bruscă severă, însoțită de…

Semne atac cerebral
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
risc AVC

3 simptome mai puțin cunoscute de AVC. Un accident vascular cerebral se mai numește și atac cerebral. Se întâmplă atunci când ceva blochează alimentarea cu sânge a unei părți a creierului sau când un vas de sânge se sparge în creier. Acest lucru poate duce la leziuni ale creierului, dizabilitate pe termen lung sau chiar moarte.

Accident vascular cerebral, simptome
Credit foto: arhiva doctorulzilei.ro

Un accident vascular cerebral apare de obicei în mod neașteptat. Rareori provoacă simptome evidente. Ele pot diferi pentru ambele sexe. De fapt, un nou raport sugerează că patru simptome mai puțin cunoscute sunt mai frecvente la femei, potrivit indiatimes.com.

Acest lucru este împărtășit de cardiologul Oleg Varfolomeev, referindu-se la rezultatele studiilor științifice. Expertul spune că acestea includ cefalee severă, schimbarea stării mentale, imobilitatea.

Simptome mai puțin cunoscute de accident vascular cerebral

Acest accident vascular are loc după ce un vas de sânge din creier este blocat sau rupt. Acest lucru declanșează o cascadă de simptome care includ căderea feței, vorbirea tulbure și slăbiciunea brațului. Pot apărea multe alte modificări ale corpului, care pot fi mai puțin evidente pentru această afecțiune.

„Bărbații și femeile experimentează adesea simptome diferite în timpul unui accident vascular cerebral”, spune dr. Oleg Varfolomeev.

El adaugă că acest accident vascular poate afecta gândirea, ceea ce, la rândul său, poate afecta capacitatea unei persoane de a recunoaște simptome noi sau care se agravează.

Unele simptome pot persista după eveniment, privând pacienții de independență. Un accident vascular cerebral afectează direct centrul de comandă al corpului și întrerupe semnalele normale trimise către corp. Acest lucru înseamnă că poate afecta potențial fiecare parte a ființei noastre, fie că este vorba de abilitățile noastre intelectuale, emoții, personalitate sau abilități fizice, mai spune medicul.

„Unii pacienți pot prezenta dureri severe după accidentul vascular, care pot dura câteva luni pentru a se dezvolta, iar în unele cazuri apar la patru până la șase luni după eveniment”, adaugă cardiologul.

Simptomele se dezvoltă în timp și subliniază caracterul pe termen lung al dezvoltării bolilor cardiovasculare. Deși un accident vascular cerebral poate apărea brusc, semnele de avertizare pot apărea cu șapte zile înainte de atac. Manifestările lor depind de forma bolii și de durata tulburării fluxului sanguin în creier, potrivit

Pacientul prezintă semne de activitate cerebrală afectată, exprimate în tulburări de conștiență și mobilitate afectată. Deteriorarea arterelor mari duce la consecințe mai grave.

Simptomele și semnele sunt după cum urmează:

  • Probleme de vorbire. Pacientul nu poate vorbi. Înțelegerea vorbirii este, de asemenea, afectată;
  • Amorțeală a feței și tulburări ale expresiei faciale. Cel mai adesea, pacientul are amorțeală unilaterală a mușchilor faciali, manifestată printr-un zâmbet strâmb și închiderea pleoapei unui ochi;

Mobilitate afectată a membrelor superioare și inferioare. În paralizia asimetrică, pacientul nu poate ridica ambele brațe la același nivel.

  • Membrul afectat este moale sau imobil;
  • Tulburări de mers și orientare în spațiu; Senzație de „ceață în cap” sau pierderea cunoștinței odată cu căderea în comă;
  • Cefalee bruscă severă, însoțită de amețeli și slăbiciune.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.