vineri, mai 27, 2022

Deschiderea școlilor, pe 3 ianuarie, în opinia lui Octavian Jurma, este o decizie „dezolantă” care va duce la explozia cazurilor de infectări, peste tot în țară. 

Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă nu puteau alege un moment mai bun, a comentat specialistul decizia autorităților. Octavian Jurma a criticat decizia autorităților de a deschide școlile în format fizic începând de luni, 3 ianuarie.

Te-ar mai interesa: De ce se recoltează analizele de sânge dimineața? ...

”Cea mai irațională măsură posibilă”

„Se deschid școlile în format fizic în România la 3 zile după Revelion. Exact timpul mediu de incubație pentru cazurile de Omicron. Este o decizie dezolantă… Astfel după ce petrecerile și minivacanța de Revelion au răspândit Omicron în toate orașele din România, școlile vor asigura răspândirea Omicron în toate familiile care au copii la școală în România, iar părinții și bunicii acestor copii le vor răspândi la birou sau în biserici și celor care nu [mai] au copii în școli…

Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă și demolarea controlată a sistemului medical, nu puteau alege mai bine suprapunerea unor seturi de evenimente de tip super-spreader atât de corect pentru a asigura o explozie de cazuri”, a scris Jurma pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Cele mai importante alimente pentru stimularea sis...

Specialistul vorbește despre o serie de decizii greșite ale autorităților române. „Dintre cei trei factori agravanți, deschiderea școlilor în format fizic la trei zile după petrecerile de anul nou pentru a recupera o vacanță inutilă și pe care nimeni nu a cerut-o, este fără îndoială cea mai irațională măsură posibilă dintre toate. Pentru această decizie nu mai trebuie să căutăm motive epidemiologice ci motive psihiatrice, în zona de psihopatie”, a adăugat Octavian Jurma.

Te-ar mai interesa: Plămânii îmbătrânesc începând cu vârsta de 30 de a...

Peste 2,500 de cazuri pe zi

Medicul timișorean mai spune că prin deciziile luate de autorități valul Omicron al pandemiei a început mai rapid și va lovi puternic România în următoarele săptămâni. „Pentru a simplifică calculele în perioada următoare, putem considera debutul oficial al valului 5-Omicron în dată de 1 ianuarie 2022… Debutul valului confirmă și prognoza că Omicron va deveni dominantă până la finalul acestei săptămâni…

Te-ar mai interesa: Horoscopul zilei – 27 Mai. Scorpionii trebui...

De săptămâna viitoare Omicron va forța valul în regim turbo și mă aștept să terminăm săptămâna la peste 2,500 de cazuri pe zi (sunt excesiv de rezervat aici)… Debutul valului 5 a fost deci avansat cu aproape 2 săptămâni față de prognoza INSP, tocmai datorită măsurilor de relaxare inoportune, a abandonării certificatului verde și a deschiderii școlilor în cel mai prost moment posibil din punct de vedere epidemiologic”, a explicat specialistul.

Te-ar mai interesa: Cum avem grijă de sănătatea pielii? Medic dermatol...

Elevii de gimnaziu și cei de liceu revin la cursuri luni, 3 ianuarie. Clasele primare, dar și grădinițele, vor reîncepe cursurile pe 10 ianuarie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private