duminică, decembrie 4, 2022

Adrriana Petrescu, psiholog, a explicat cât de mult ne ajută să primim o avertizare în caz de cutremur, în condițiile în care, în această dimineață, utilizatorii telefoanelor cu sistem Android au primit o notificare cu aproximativ 3 secunde înainte de seism.

„Noi știm că oamenii sunt pe tipologii. Nu putem să băgăm oamenii în aceeași oală, că ar fi nedrept. Sunt oameni care, dacă știu dinainte o veste, mai puțin bună, se mobilizează și reușesc să își găsească resursele de echilbru.”, a precizat Adriana Petrescu la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Crește numarul celui mai agresiv val de infectii r...

„Dar sunt extrem de mulți oameni care nu pot face acest lucru. Și, de foarte multe ori, un mesaj care precede un moment mai dificil, nu face altceva decât alertează în plus un om care este cu o bază anxioasă. Și acel om poate avea de la manifestări fizice până la manifestări emoționale cu amplitudine foarte mare.

Nu ajută. În cazul în care este un cutremur, acele trei secunde nu numai că nu ajută, dar pot induce o panică foarte mare. Mă bucur că totuși nu a venit un mesaj de cutremur, pentru că nu trebuie să uităm că noi, în România, încă mai trăim sub acel mental colectiv al distrugerii cutremurului din 77. Și încă mai este frică de supraviețuire. Oamenii sunt neîncrezători în sistemele de siguranță, în reacțiile lor.

Te-ar mai interesa: Horoscopul banilor pentru decembrie. Mihai Voropch...

Pentru cei care suferă de anxietate, pentru cei care își fac gânduri foarte multe și negative, aș sfătui să se ducă un pic în zona științei și să înțeleagă că și pământul respiră și are nevoie de a-și face loc pe plăcile tectonice. Asta înseamnă că dacă se întâmplă acest lucru, e puțîn previzibil să se întâmple un cutremur mai mare.”, a mai explicat psihologul.

Te-ar mai interesa: ANPC trage un semnal de alarmă! La ce trebuie să f...


Cutremur de 5,5 grade în România

România a fost zguduită, joi dimineața, de un cutremur puteric, scrie EVZ.

Un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter a avut loc la ora 06.50. Potrivit datelor prezentate de centrele de seismologie s-a simțit în România, Bulgaria, Ucraina. Magnitudinea inițială, anunțată de centrul european, a fost corectată de INFP la 5,2 pe scara Richter.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private