Sari la conținut

Avertizare meteo. Ce ne așteaptă săptămâna viitoare după valul de caniculă

Sursă foto: Nikolas Noonan/Unsplash

Avertizare meteo. Administrația Națională de Meteorologie a emis primele avertizări de cod roșu pentru caniculă și disconfort termic accentuat pentru acest weekend.

După trecerea acestui val de căldură, săptămâna viitoare temperaturile vor începe să scadă, dar vor reveni furtunile și ploile torențiale.

„Săptămâna viitoare, acest val de căldură se va diminua, temperaturile vor scădea. În sud, valorile ar putea rămâne ușor peste 34-35 de grade, dar în restul țării va fi mai bine din punct de vedere termic. Cu toate acestea, schimbarea unui val de aer cald cu unul mai răcoros poate aduce instabilitate atmosferică accentuată”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Digi 24.

„Așadar, vom scăpa treptat de temperaturile ridicate, dar va urma o perioadă în care fiecare regiune va experimenta din nou fenomene specifice instabilității atmosferice accentuate. Acestea pot include vijelii, grindină de dimensiuni medii sau mari, ploi torențiale și acumulări semnificative de apă”, a adăugat Elena Mateescu.

Conform meteorologilor, această schimbare a vremii va avea loc pe măsură ce o masă de aer cald va fi înlocuită de una mai rece, venind din Europa centrală.

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 21 iunie, noi avertizări meteo de vreme extremă. Cinci județe din sud sunt sub cod roșu pentru data de 22 iunie, iar duminică, 23 iunie, avertizarea de cod roșu va fi extinsă la opt județe și București.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel