marți, ianuarie 25, 2022

Izolarea socială creşte semnificativ riscul de deces prematur – este concluzia unui studiu realizat de cercetători britanici şi desfăşurat pe 7.000 de persoane (bărbaţi şi femei) de peste 52 de ani.

Grupul a fost studiat timp de zece ani de o echipă de la University College din Londra. La început s-au evaluat prin chestionare gradul de izolare relaţională – partener sau nu, frecvenţa contactelor cu familia, prezenţa prietenilor, participarea la activităţi sociale, etc. – şi sentimentul de singurătate. Au fost recenzate decesele.

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră despre tratamentul Pavloxid de...

Rezultatele arată că în rândul celor mai izolate persoane din punct de vedere social şi celor mai solitare s-a înregistrat un grad de mortalitate mai ridicat (cu 26%). La o analiză mai atentă, cercetătorii au constatat că elementul determinant era izolarea socială. Studii anterioare puseseră în evidenţă ‘mecanisme de protecţie’ legate de reţeaua de prieteni şi de familie în situaţii dificile (care pot determina tulburări psihologice ca stresul şi depresia), recomandând adoptarea unor comportamente sănătoase (alimentaţie, igienă, activitate fizică).

Prin urmare, identificarea şi asistenţa acordată persoanelor singure, izolate din punct de vedere social, trebuie să constituie o prioritate a societăţii, încheie cercetătorii britanici.

Te-ar mai interesa: O tânără a murit la doar 25 de ani după ce a luat ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private