miercuri, iunie 29, 2022

Avertizarea îngrijorătoare a unui medic! Un medic a transmis pe Facebook o postare îngrijorătoare despre situația din spitale. Dr. Sandra Alexiu a făcut o declarație care șochează întreaga populație din România. Aceasta a vorbit despre criză de tipizate pentru bilete de trimitere în sistemul sanitar.

Avertizarea îngrijorătoare a unui medic! „Nu mai plimbați pacienții la…”

Dr. Sandra Alexiu, președintele AMFBI, a transmis un avertisment medicilor din alte specialități care abuzează, solicitând pacienților trimiteri în cazuri în care actele respective nu sunt necesare.

Te-ar mai interesa: Cei mai mari dușmani ai creierului. Vlad Ciurea: „...

Medicii din alte specialităţi medicale, atât din spitale, cât şi din ambulatorii, continuă să le solicite pacienţilor bilete de trimitere de la medicul de familie chiar şi în situaţii în care aceste tipizate nu sunt, conform legii, necesare.

Avertizarea îngrijorătoare a unui medic!  „E criza crizelor”

„E criza crizelor (pe lângă lipsa vaccinurilor) de bilete de trimitere la casele de asigurări. În aceste momente grele pentru sistemul medical, bazat pe „na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie” doresc să amintesc colegilor din celelalte specialităţi, ambulatorii sau spitale, că în contractul semnat există anexa din poze, care spune când NU se cere bilet de trimitere de la medicul de familie.

Te-ar mai interesa: Pericolul HIV: În lipsa unui set de programe relev...

Noi la AMFB am făcut în urma cu câtva timp o campanie în care am încercat să le arătăm tuturor pârghiile legale, dar nu am putut stăvili apetitul pentru aceste petice de hârtie.

– Nu se naşte pe bilet de trimitere! Inclusiv la Regina Maria!

– Nu se dau referate pentru comisia pe handicap şi nu se pun semnături pe planul de recuperare cu bilet de trimitere!

– Nu ne mai puneţi să vă dăm bilete de internare ca să faceţi morfofetala la gravide! Ele nu se internează pentru că sunt sănătoase. Pentru gravide, pentru consult preventiv nu aveţi nevoie de bilet.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

– Aveţi idee cât de degradant e pentru noi să dăm bilete de trimitere pentru a prelungi concedii medicale!?

– Nu mai cereţi bilete de trimitere din trei în trei luni la psihiatrie pentru prelungirea unor reţete la aparţinătorii pacienţilor. Mai ales la Spitalul Ilfov! De vreme ce au deja diagnostice din anexa 13 (vezi mai jos, listată), înseamnă că nu mai au nevoie de bilete şi mai ales, nu ii mai păcăliţi că altfel „nu ia softul”! Nu e adevărat. Rugaţi softistul să vă explice“, a scris medicul Sandra Alexiu pe contul său de Facebook.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 iunie: Ce zodii au un final de lună de...

Avertizarea îngrijorătoare a unui medic! Medicul vorbeşte de asemenea despre situaţiile în care pacienţii sunt plimbaţi pe la diverse laboratoare externe pentru alte şi alte investigaţii înainte de efectuarea unei operaţii.

„Folosiţi biletele de trimitere dacă aveţi contract cu casa, ele se predau, sunt acte contabile, nu le scrieţi pe spate şi le trimiteţi înapoi la noi sau la gunoi. Noi le plătim din banii de asigurări ai tuturor!“, face medicul în continuare apel la colegi.

Te-ar mai interesa: Medic: cum poate fi scăzut riscul de accident vasc...

Faceţi ECONOMIE de bilete şi sa faceţi RISIPĂ de compasiune

„Vă rog să faceţi ECONOMIE de bilete şi sa faceţi RISIPĂ de compasiune O altă anomalie semnalată, care ar trebui să fie sancţionată cu amendă din partea Casei de Asigurări de Sănătate, este situaţia în care pacientului i se eliberează o scrisoare medicală, nu însă şi reţeta compensată, aşa cum spun normele, cea din urmă fiind lăsată în sarcina medicului de familie.

„Pentru orice bilet de trimitere se trimite obligatoriu înapoi o scrisoare medicală (ea nu e a pacientului, începe cu «Stimate coleg») pe care se scriu concluziile, se precizează tratamentul cronic de urmat şi DURATA lui şi se eliberează REŢETĂ. COMPENSATĂ (ce rost are să vină pacientul după reţetă de antibiotic după doua săptămâni?!?).

Dacă nu îndrăznesc casele să aplice amenda din contract pentru fiecare reţetă neeliberată la externare nu înseamnă că e legal!! E dreptul pacientului. Noi NU AVEM NEVOIE SA TRANSCRIEM REŢETE!!!“, mai scrie medicul. Dr. Sandra Alexiu.

„Vă rog să faceţi ECONOMIE de bilete şi sa faceţi RISIPĂ de compasiune: Casele noastre de sănătate nu mai au bilete. E criză. Nici gând să apară mai devreme de 7 zile! Pacientii noştri şi ai dumneavoastră NU IAU PAUZĂ“.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private