Sari la conținut

Avertizarea medicilor: Numărul cazurilor de muşcături de căpuşe a crescut alarmant

Medicii harghiteni avertizează asupra creşterii semnificative a numărului de muşcături de căpuşe, în condiţiile în care, doar la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc s-au înregistrat, în ultimele două luni, aproape 250 de astfel de cazuri.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat că în luna mai s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe 87 de pacienţi care prezentau muşcături de căpuşe, iar în iunie numărul acestora a ajuns la 154.

‘Este o creştere semnificativă a cazurilor, aproape o dublare. Printre pacienţi se numără cu precădere tinerii care fac drumeţii în zonele cu iarbă înaltă, ciobanii care pasc oile sau cei care efectuează diverse munci agricole, dar şi turiştii cărora le place splendoarea în iarbă şi nu ţin cont de recomandări’, a declarat Demeter Ferenc.

Citeste si:

În ultimele două luni s-au înregistrat şi opt suspiciuni de boală Lyme, transmisă de căpuşă, situaţie în care s-au recoltat probe şi se aşteaptă rezultatele analizelor de laborator.

Potrivit directorului spitalului, numărul de cazuri a crescut atât din cauză că s-au înmulţit căpuşele, cât şi din cauză că pacienţii conştientizează pericolul şi se prezintă la Urgenţă pentru ca insecta să fie îndepărtată cu mijloace medicale şi să scadă riscul bolii Lyme.

Medicii le recomandă celor care merg în natură să evite, pe cât posibil, zonele în care pasc oile sau caprele, să nu se aşeze direct pe iarbă şi să poarte îmbrăcăminte care să le acopere mâinile şi picioarele.

Anul trecut, în Harghita, 18 persoane au fost diagnosticate cu boala Lyme. Specialiştii spun că boala Lyme este, de fapt, o encefalită, care nu se vindecă, este lent progresivă şi afectează serios capacitatea de muncă a celui infectat

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.