Sari la conținut

Avertizarea specialiştilor: clorul din piscine predispune la alergii

Expunerea la clorul din piscine înainte de vârsta de trei ani creşte riscul de a dezvolta o sensibilitate alergică, arată rezultatele unui nou studiu, realizat de Centrul de toxicologie şi farmacologie aplicată al UCL.

Potrivit cercetătorilor, copiii prezintă un risc de sensibilitate la acarieni, cel mai răspândit alergen, de trei ori mai mare dacă au petrecut 30 de ore într-un bazin cu apă cu clor. Riscul este de patru ori mai mare când copiii au petrecut într-o astfel de piscină peste 60 de ore.

Cercetătorii au utilizat un test novator – un stick nedureros care se introduce în nas. Analizele au permis ulterior să se vadă dacă organismul are anticorpi pentru prafurile de acarieni. Autorii studiului au mai analizat conţinutul de monoxid de azot expirat, factor care poate anunţa astmul şi rinita alergică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.