duminică, august 1, 2021

Dacă problema nu este una care impune intervenție chirurgicală, Clinica ExMedica din București vă propune o soluție unică în România: tratamentul cu aparatul Soleve, care aduce ameliorări în 95 la sută

din cazuri.

Durerea de spate afectează 80% din populație de-a lungul vieții, arată statisticile. În foarte multe cazuri, un diagnostic specific nu poate fi stabilit. „Durerea de spate se întâlnește cel mai des la persoane de vârstă mijlocie, deși pot fi afectate și persoane mai tinere, de ambele sexe. Este important să știm că durerea de spate este un simptom, nu o boală în sine. Aceasta afecțiune evoluează uneori tacit, fără să fie depistată și tratată sau își face simțită prezența într-o criză puternică”, spun experții ExMedica.
Recomandat și în dureri acute și cronice
Există două tipuri

de dureri, acute sau cronice. Cea acută apare din senin, este puternică, dar nu durează mult. Durerea cronică apare și reapare, fiind intensă pentru un interval de două-trei luni. Însă, cauzele durerilor de spate sunt complexe și variate.
Coloana vertebrală este compusă din 33 de vertebre care acționează unitar în scopul menținerii verticalității, protectiei măduvei spinării, redistribuirii presiunilor și facilitării mișcărilor de flexie – extensie.
Dacă aceste vertebre se inflamează, se deplasează sau exercită presiune anormală pe discurile intervertebrale apare durerea de spate.
Coloana

este susținută de ligamente și mușchi, ce pot suferi întinderi sau leziuni. Acestea duc la spasm muscular exprimat tot prin dureri de spate.
Medicii țin să atenționeze că aparatul Soleve, disponibil în România din luna mai, nu înlocuiește operația, atunci când e necesară. „Nimic în lume nu poate înlocui cuțitul atunci când hernia este ruptă în canal, când există o tumoră vertebrală, o malformație arterio-venoasă”, afirmă medicul primar Cristina Gorgan, de la Clinica ExMedica din București.

Durerea de spate poate fi provocată de:

Cauze mecanice
l Cea mai comună cauză mecanică este boala

degenerativă a discului intervertebral. „Aceasta nu este o boală propriu-zisă, ci un termen folosit pentru a descrie modificările ce se petrec la nivelul discurilor intervertebrale odată cu înaintarea în vârstă. Acestea se deteriorizează și își pierd capacitatea de amortizare. De aici apare și durerea de spate (coloană), atunci când este suprasolicitată”, explică specialiștii ExMedica.
Leziuni
Leziunile coloanei vertebrale, fracturile, entorsele provoacă dureri de spate cronice sau de scurtă durată. Fracturile sunt provocate deseori de osteoporoză, boală care face ca oasele să devină fragile.

Boli dobândite
l scolioza – afecțiune ce determină curbarea coloanei vertebrale în „S”;
l spondiloza – apariția unor blocuri osoase (pintenilor osoși) și degenerarea discurilor intravertebrale în zona coloanei vertebrale;
l artrita, diverse forme inclusiv osteoartrita, artrita reomatoidă;
l spondilita anchilozantă este o formă de artrită cu o evoluție de lungă durată (cronică și de cele mai multe ori afectează coloana);
Alte cauze:
l perioada de sarcină;
l afecțiuni renale (pietre la rinichi);
l fibromiologia, boală ce dă stări de oboseală profundă și dureri musculare;
l infecții – pot provoca dureri de spate numai dacă sunt la nivelul coloanei vertebrale (ostomielita) sau la nivelul discurilor vertebrale;
l tumori – provoacă rareori dureri de spate.
Mergeți urgent la medic dacă:
l durerea de spate coboară pe membrul inferior, sub genunchi;
l sunt amorțite picioarele, zona inghinală și rectală;
l aveți febră, greață sau vărsături, dureri de stomac, slăbiciune și transpirație;
l nu mai aveți control asupra micțiunii sau/și defecației;
l durerea de spate a apărut în urma unui traumatism;
l durerea este severă și nu se ameliorează deloc într-o zi-două.

Cum se desfășoară ședințele cu Soleve
Dacă durerea de spate persistă și nu suferiți de o boală care necesită o interevenție chirurgicală, sunteți așteptați la Clinica ExMedica, pentru un consult medical efectuat de medicul neurolog Cristina Gorgan și tratament cu noul dispozitiv medical Soleve, adus din Statele Unite. Tratamentul este nedureros, cu acțiune rapidă, durează 30 minute, protocolul incluzând șase ședințe într-un interval de trei săptămâni.
Medicii recomandă tratamentul mai ales celor care au contracții musculare de cauze neprecizate.
Soleve este creat pentru dureri de spate localizate în zona lombară și sacrală, care nu au un diagnostic cert. Chiar dacă aparatul nu înlocuiește operația, acolo unde este cazul, tratamentul poate fi urmat după o intervenție chirurgicală la nivelul coloanei, pentru a elimina durerile restante.

Pentru mai multe informații sau programări, sunați la 021.210.84.55.

Ultimele stiri

Parteneri