Sari la conținut

Aveți grijă ce mâncați atunci când luați aceste medicamente! Puteți suferi de amețeli, vărsături și dureri stomacale

Anumite tratamente au nevoie de un regim special, precum știm cu toții. Cu toate acestea, anumite medicamente pot interacționa în mod negativ cu unele alimente pe care le-ai crede inofensive.

Este foarte important să analizați ce fel de alimente ați consumat înainte de începerea unui tratament.

Dacă nu ești sigur de modul în care medicamentele tale pot reacționa cu anumite alimente este important să întrebi un specialist.

Cele mai grave reacții duc la oboseală, dureri de stomac, febră, arsuri stomacale, vărsături, amețeli și multe alte efecte dificile.

Ce alimente și medicamente să nu combini niciodată

Antidepresive și carne afumată

Nu trebuie să combinați niciodată aceste două lucruri, deoarece pot duce la o creștere rapidă a tensiunii arteriale, mai ales dacă pastilele fac parte din clasa monoaminelor. În acest caz, trebuie să întrebi neapărat specialistul.  Este un lucru primordial, întrucât combinate cu cărnuri afumate, care conțin amoniacidul tiramina, pot crește tensiunea arterială.

Suc de mere și medicamente antialergice

Combinația dintre medicamente antialergice și suc de mere pare de la început unul inofensiv, dar nu este așa. Fiind administrate împreună, sucul de mere inhibă peptida, care duce medicamentul din intestine în sistemul circular. Acest lucru nu este normal și specialiștii recomandă să nu consumăm sucul de mere și medicamentele antialergice împreună, scrie vbiz.ro.

Acetaminofen și alcoolul

Una din cele mai periculoase combinații sunt acetaminofenul și alcoolul, deoarece pot dăuna grav la ficat și rinichi. În cazul în care sunt consumate frecvent împreună, poate trezi mai multe probleme complexe în organismul uman.

De fapt, alcoolul nu trebuie combinat cu niciun fel de tratament. Acesta poate anula efectul medicamentelor sau poate cauza efecte mult mai negative.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel