joi, martie 4, 2021

85% dintre medicii de familie s-au confruntat cel putin o data cu refuzul vaccinarii din partea parintilor, în principal pe baza informatiilor accesate în mediul online (72% dintre parinti s-au informat pe acest canal).

Pentru a oferi o sursa autorizata de informare pe canalul online, medicii de familie intra acum in discutie directa cu parintii pe portalul EduMedical.ro.

Aceasta initiativa face parte din campania Saptamana Internationala a Vaccinarii organizata de SNMF sub egida OMS.

Medicii discuta cu pacientii despre vaccinare, dezbat cele mai importante informatii, analizeaza temerile majore ale parintilor in vaccinarea copiilor tocmai pentru ca parintii sa fie inarmati cu informatii pertinente si sigure despre vaccinare.

„Vrem să combatem lipsa de informare”

In cadrul discutiei online pe platforma www.edumedical.ro (un portal dezvoltat sub egida SNMF), pot fi abordate toate temele de interes major care au ridicat in trecut intrebari despre vaccinare pentru ca parintii sa primeasca raspunsurile de care au nevoie de la specialisti la nivel national in vaccinologie.

„Vaccinarea salveaza milioane de vieti in fiecare an. Vaccinarea nu este un moft. Este o responsabilitate si un drept al fiecaruia dintre noi. De aceea ne informam pacientii despre adevarurile legate de vaccinare”, dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF.

„Noi, medicii de familie, vrem sa combatem lipsa de informare si sa le spunem oamenilor ca au la indemana o metoda sigura, cu care pot preveni boala si care le permite sa se bucure de fiecare zi, fara emotii, chinuri si complicatii. Responsabilitatea apartine insa, in mare masura, si parintilor, deoarece ei decid viitorul copiilor lor si trebuie sa-si cantareasca in mod responsabil deciziile”, dr. Sandra Alexiu, vicepresedinte SNMF.

 

Ultimele stiri

Parteneri