joi, decembrie 2, 2021

85% dintre medicii de familie s-au confruntat cel putin o data cu refuzul vaccinarii din partea parintilor, în principal pe baza informatiilor accesate în mediul online (72% dintre parinti s-au informat

Te-ar mai interesa: Embolia pulmonară: primele semne de alarmă că un c...

pe acest canal).

Pentru a oferi o sursa autorizata de informare pe canalul online, medicii de familie intra acum in discutie directa cu parintii pe portalul EduMedical.ro.

Aceasta initiativa face parte din campania Saptamana Internationala a Vaccinarii organizata de SNMF sub egida OMS.

Medicii discuta cu pacientii despre vaccinare, dezbat cele mai importante informatii, analizeaza temerile majore ale parintilor in vaccinarea copiilor tocmai pentru ca parintii sa fie inarmati cu informatii pertinente si sigure despre vaccinare.

„Vrem să combatem lipsa de informare”

In cadrul discutiei

Te-ar mai interesa: Varianta Omicron a ajuns în România? Trei persoane...

online pe platforma www.edumedical.ro (un portal dezvoltat sub egida SNMF), pot fi abordate toate temele de interes major care au ridicat in trecut intrebari despre vaccinare pentru ca parintii sa primeasca raspunsurile de care au nevoie de la specialisti la nivel national in vaccinologie.

„Vaccinarea salveaza milioane de vieti in fiecare an. Vaccinarea nu este un moft. Este o responsabilitate si un drept al fiecaruia dintre noi. De aceea ne informam pacientii despre adevarurile legate de vaccinare”, dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF.

„Noi, medicii de familie, vrem sa combatem lipsa

Te-ar mai interesa: Angela Similea, mesaj pentru medicul român de Ziua...

de informare si sa le spunem oamenilor ca au la indemana o metoda sigura, cu care pot preveni boala si care le permite sa se bucure de fiecare zi, fara emotii, chinuri si complicatii. Responsabilitatea apartine insa, in mare masura, si parintilor, deoarece ei decid viitorul copiilor lor si trebuie sa-si cantareasca in mod responsabil deciziile”, dr. Sandra Alexiu, vicepresedinte SNMF.

 

Te-ar mai interesa: Vaccinare obligatorie din februarie? O altă țară e...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri